Maminka.czSlavní rodiče

Michaela Rosolová: Nejdůležitější vlastností je trpělivost

Vanda Stöckbauerová 2.  1.  2016
Jsou slavné, ale s mateřstvím je zasáhla stejná vlna emocí jako vás. Také řeší nedostatek spánku, vymýšlejí, jak vše zorganizovat, když má den jen 24 hodin, a co zítra připravit k svačině. Své děti prostě milují nadevše.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Pro bývalou moderátorku to byl přelomový rok. V lednu se stala maminkou synka Andrého. A v červenci si vzala i jeho tatínka tenistu Lukáše Rosola. Jaké to je vyměnit mikrofon za kočárek?

Míša Ochotská se provdala za Lukáše Rosola

Kdy jste poprvé pocítila touhu stát se maminkou?

Asi ta úplně nejsilnější touha být mámou přišla ve chvíli, kdy jsem se rozhodla odejít ze zpravodajství a naplno se věnovat osobnímu a rodinnému životu. Chtěli jsme s partnerem cestovat, užívat si jeden druhého a založit spolu rodinu.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Mateřství změní život každé ženě. Co vás nejvíc překvapilo? Je něco, co jste jako bezdětná nečekala?

Ani bych neřekla, že by se mi nějak extra změnil život, jen dostal konečně smysl a tu pravou náplň. Předtím to byl spíše „dívčí“ život plný večírků, barů, kamarádů, nablýskaných věcí... Ale to vás nebaví věčně. Hlavně to nemá žádnou hodnotu ani budoucnost. Teď je to prostě život se vším, jak má být. Jsem ale určitě zodpovědnější a více starostlivá.

Michaela Ochotská: Chceme synovi ukazovat svět  

Jak se vám daří skloubit péči o dítě s kariérou?

Kariéra teď šla bokem. Chci si malého užívat naplno a hlavně v klidu bez stresu, že bych se měla rychle vrátit do práce, aby mě náhodou někdo nevystřídal. Jsem ráda, že nepřicházím o vzácné chvíle s ním, protože ty se neopakují a žádná kariéra tohle nenahradí.

Klepněte pro větší obrázek

Každý někdy potřebuje vypnout. Jak dobíjíte baterky vy?

Ano, to je pravda, ale mně stačí málo. Nepotřebuji být bez malého celý den, to bych ani nevydržela. Mně stačí pár hodin v týdnu. Nejvíc mě dobíjí masáž, plavání, fitko nebo jen klasické ženské procedury jako je kosmetika, manikúra...

Máte se svým dítětem nějaký jedinečný zážitek nebo nezapomenutelný okamžik, který se vám vryl do paměti?

Když se Andreas narodil. To máme s manželem vryté nadosmrti. Nepopsatelný nádherný okamžik.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Je nějaká mateřská rada nebo tip, který byste chtěla dát ostatním maminkám?

 Ať jsou trpělivé!!! Vím, co znamená osm měsíců se nevyspat a vstávat několikrát za noc, protože máme jedlíka... Pořádně se celou tuhle dobu nenajíst, protože stále kojím... Zůstat v pyžamu celý den, protože není čas se prostě ani převléct... Jíst stokrát ohřívaný oběd i kafe... Ale ono to za to stojí. Jsou to zlatíčka, kterým teď obětujeme vše, ale oni nám to jednou vrátí. Vlastně už vrátily. Tím, že vůbec jsou a že máme to štěstí je mít.

Klepněte pro větší obrázek

Foto: Ivy E Morwen, Profimedia.cz

Témata: Slavní rodiče, Časopis Maminka, míč, Andreas, Jedlík, Michaela Ochotská, Zpravodaj, Fitko, Manikúra, Mícha, Jedinečný zážitek, Život plný, Nejdůležitější vlastnost, Trpělivost, Vlastnost, NEJ, Lukáš Rosol, Vlast, Michaela, Nezapomenutelný okamžik

Video