Milujeme těstoviny - 4 recepty na skvělé rychlovky

Mnohotvárnější, rychlejší a přitom zajímavější pokrm asi neexistuje. Těstoviny, v Itálii známé coby pasta, mohou mít bezpočet tvarů a velikostí a připravují se tam ve velice vychytaných kombinacích s omáčkami.

Penne s čerstvou zeleninou

Na 4 porce, Příprava: 40 minut

3 žluté papriky
400 g rajčat
1 cibule, nakrájená na kostičky
1 stroužek česneku, nakrájený na kostičky
5 lžic olivového oleje
1/2 svazku bazalky, sůl a pepř na dochucení
sýr pecorino k podávání těstoviny nejlépe krátké duté - penne

Na čtvrtky rozkrájené papriky bez semeníku rozložte na plech pokrytý alobalem a trochu je rukou zploštěte. Vložte pod rozehřátý gril a 5 až 10 minut opékejte, až jejich slupka začne černat a praskat. Přikryjte navlhčeným kuchyňským papírem nebo dejte do mikrotenového sáčku, nechte trochu vychladnout a pak slupku stáhněte.

Rajčata naříznutá nahoře do kříže přelijte na cedníku vroucí vodou, zchlaďte studenou, rovněž jim stáhněte slupku a nakrájejte je na čtvrtky. Na rozehřátém oleji poduste cibuli a česnek do sklovita. Přidejte na proužky nakrájené papriky, poduste 5 minut, přidejte rajčata, také krátce poduste, dochuťte a podávejte s těstovinami.

Těstoviny se sýrovou omáčkou

Na 4 porce, Příprava: 15 minut

30 g másla
20 g sýra fontina, nakrájeného na kostičky
100 g smetany ke šlehání
20 g vlašských ořechů, nahrubo nasekaných
20 g sýra grana padano na posypání
sůl, pepř a muškát na dochucení
těstoviny nejlépe klasické špagety nebo tagliatelle

Máslo rozehřejte a nechte na něm rozpustit sýr. Za stálého míchání přilévejte smetanu. Omáčku dochuťte a podávejte s těstovinami uvařenými v hojném množství vroucí osolené vody tak, aby zůstaly pevné na skus. Na závěr posypte strouhaným sýrem a sekanými ořechy.

Trubky s lilkem

Na 4 porce, Příprava: 15 minut + odsátí tuku

2 lilky (asi 500 g)
200 ml olivového oleje
1 kg masitých rajčat
2 stroužky česneku, nakrájené na plátky
150 g mozzarelly, nakrájené na kousky
1 svazek bazalky, nasekané, sůl a pepř na dochucení
strouhaný parmazán k podávání
těstoviny nejlépe krátké trubky - penne

Na kostičky nakrájený lilek po částech osmažte v rozehřátém oleji. Vyjměte a nechte asi 2 hodiny na kuchyňském papíru odsát přebytečný tuk. Rajčata lehce nařízněte, spařte vroucí vodou, zchlaďte studenou a stáhněte jim slupku. Dejte do velkého množství vroucí osolené vody vařit těstoviny. Česnek poduste na 2 lžících rozehřátého oleje. Přidejte nakrájená rajčata, krátce poduste, ochuťte. Vmíchejte těstoviny uvařené na skus, povařte ještě asi 3 minuty a vmíchejte mozzarellu a bazalku. Při podávání sypejte strouhaným sýrem.

Fusilli s rajčatovou omáčkou

Na 4 porce, Příprava: 20 minut

400 ml nakládaných konzervovaných rajčat
2 šalotky
2 lžíce olivového oleje
1 stroužek česneku lístky bazalky a tymián na dochucení
50 g parmazánu, najemno nastrouhaného
sůl a pepř na dochucení
těstoviny nejlépe fusilli

Na oleji zpěňte najemno nakrájenou šalotku. Přidejte nasekaná konzervovaná rajčata, rozdrcený nebo na drobné kousky pokrájený česnek a odkryté nechte asi 10 minut na nízkém plameni probublávat, aby se odpařila přebytečná tekutina. Ke konci varu přidejte sýr, dochuťte a podávejte s vařenými těstovinami posypané najemno pokrájenými bylinkami.

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

Přihlásit se


AKTUÁLNÍ HOROSKOP

Ve vašem vztahu to možná není nejsnazší a dokonce máte někdy pocit, že to jde prostě od desíti k pěti. Pokud se mezi vás a partnera…
Maminka na Facebooku



Výpočet data porodu


Spočítejte si ovulaci