reklama

Milujeme těstoviny - 4 recepty na skvělé rychlovky

Mnohotvárnější, rychlejší a přitom zajímavější pokrm asi neexistuje. Těstoviny, v Itálii známé coby pasta, mohou mít bezpočet tvarů a velikostí a připravují se tam ve velice vychytaných kombinacích s omáčkami.

Penne s čerstvou zeleninou

Na 4 porce, Příprava: 40 minut

3 žluté papriky
400 g rajčat
1 cibule, nakrájená na kostičky
1 stroužek česneku, nakrájený na kostičky
5 lžic olivového oleje
1/2 svazku bazalky, sůl a pepř na dochucení
sýr pecorino k podávání těstoviny nejlépe krátké duté - penne

Na čtvrtky rozkrájené papriky bez semeníku rozložte na plech pokrytý alobalem a trochu je rukou zploštěte. Vložte pod rozehřátý gril a 5 až 10 minut opékejte, až jejich slupka začne černat a praskat. Přikryjte navlhčeným kuchyňským papírem nebo dejte do mikrotenového sáčku, nechte trochu vychladnout a pak slupku stáhněte.

Rajčata naříznutá nahoře do kříže přelijte na cedníku vroucí vodou, zchlaďte studenou, rovněž jim stáhněte slupku a nakrájejte je na čtvrtky. Na rozehřátém oleji poduste cibuli a česnek do sklovita. Přidejte na proužky nakrájené papriky, poduste 5 minut, přidejte rajčata, také krátce poduste, dochuťte a podávejte s těstovinami.

Těstoviny se sýrovou omáčkou

Na 4 porce, Příprava: 15 minut

30 g másla
20 g sýra fontina, nakrájeného na kostičky
100 g smetany ke šlehání
20 g vlašských ořechů, nahrubo nasekaných
20 g sýra grana padano na posypání
sůl, pepř a muškát na dochucení
těstoviny nejlépe klasické špagety nebo tagliatelle

Máslo rozehřejte a nechte na něm rozpustit sýr. Za stálého míchání přilévejte smetanu. Omáčku dochuťte a podávejte s těstovinami uvařenými v hojném množství vroucí osolené vody tak, aby zůstaly pevné na skus. Na závěr posypte strouhaným sýrem a sekanými ořechy.

Trubky s lilkem

Na 4 porce, Příprava: 15 minut + odsátí tuku

2 lilky (asi 500 g)
200 ml olivového oleje
1 kg masitých rajčat
2 stroužky česneku, nakrájené na plátky
150 g mozzarelly, nakrájené na kousky
1 svazek bazalky, nasekané, sůl a pepř na dochucení
strouhaný parmazán k podávání
těstoviny nejlépe krátké trubky - penne

Na kostičky nakrájený lilek po částech osmažte v rozehřátém oleji. Vyjměte a nechte asi 2 hodiny na kuchyňském papíru odsát přebytečný tuk. Rajčata lehce nařízněte, spařte vroucí vodou, zchlaďte studenou a stáhněte jim slupku. Dejte do velkého množství vroucí osolené vody vařit těstoviny. Česnek poduste na 2 lžících rozehřátého oleje. Přidejte nakrájená rajčata, krátce poduste, ochuťte. Vmíchejte těstoviny uvařené na skus, povařte ještě asi 3 minuty a vmíchejte mozzarellu a bazalku. Při podávání sypejte strouhaným sýrem.

Fusilli s rajčatovou omáčkou

Na 4 porce, Příprava: 20 minut

400 ml nakládaných konzervovaných rajčat
2 šalotky
2 lžíce olivového oleje
1 stroužek česneku lístky bazalky a tymián na dochucení
50 g parmazánu, najemno nastrouhaného
sůl a pepř na dochucení
těstoviny nejlépe fusilli

Na oleji zpěňte najemno nakrájenou šalotku. Přidejte nasekaná konzervovaná rajčata, rozdrcený nebo na drobné kousky pokrájený česnek a odkryté nechte asi 10 minut na nízkém plameni probublávat, aby se odpařila přebytečná tekutina. Ke konci varu přidejte sýr, dochuťte a podávejte s vařenými těstovinami posypané najemno pokrájenými bylinkami.

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

reklama
Přihlásit se


AKTUÁLNÍ HOROSKOP

Máločemu se umíte upřímně zasmát, skrze Lunu to odpoledne neuděláte ani kvůli klientům. Jste sice výmluvné, ale dost kritické, takže si…
Maminka na Facebooku


reklama

Výpočet data porodu


Spočítejte si ovulaci


reklama