Maminka.czKam s dětmi

Milují vaše děti železnice? Máme pro vás tipy na nej výlety za vlaky a vláčky

Markéta Novák Matějková 17.  6.  2017
Milují vaše děti železnici? Pak jistě oceníte tipy na místa, kde se to vlaky, mašinkami a kolejemi jenom hemží. A věřte, není to zábava jen pro malé a velké kluky. Místa, která jsme vybrali společně s Mapy.cz, zaujmou všechny, bez rozdílu věku i pohlaví.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Království železnic, Praha

V Praze na Smíchově najdete opravdový ráj pro nadšence malých vláčků. Království železnic je totiž největší stálou expozicí modelové železnice ve střední Evropě. Čeká vás jedinečný pohled na modelovou krajinu protkanou železniční sítí s mnoha vychytávkami.

Modely jezdí, svítí, auta zastavují na červenou na semaforech, kolejiště reagují na střídání denního a nočního cyklu a některé vlaky jsou nastaveny tak, aby je mohli návštěvníci sami ovládat! V pravidelných intervalech zde přibývají nové části kolejiště, které reprezentují jednotlivé kraje ČR a ve výsledku budou prezentovat celou republiku s jejími hlavními dominantami v jednom propojeném celku o celkové rozloze více než 1008 m2. A to není vše.

Kam s dětmi mezi svátky? Vyzkoušejte naše tipy na úžasné stezky pro děti

V Království železnic na vás čeká i řada doplňkových expozic, naučných panelů s řadou interaktivních prvků. Samozřejmostí je i možnost malého občerstvení a zázemí pro malé v podobě hracího koutku. Pokud vám po tom všem zbydou síly, podívejte se na Mapy.cz, kde jsou nachystané další zajímavé tipy na výlet, třeba do 500 metů vzdáleného Pivovaru.

Více na : www.kralovstvi-zeleznic.cz

Témata: Kam s dětmi, Zajímavosti, Tipy na výlet, Maminka cestuje, Výlety, Vlak, Čechy, Otáčení, NEJ, Dominanta, Křivoklát, Jižní Morava, JAMA, Jindřichov, Hradiště, Výlet, Toulka, Tip, Pravidelný interval, Lužná, Střední Evropa, Původní účel, Nejrůznější předměty, Nejrůznější předmět\, Parní vlak