Maminka.czSlavné maminky

Modelka Kateřina Kasanová už to má "za pár": Intuice mi říká, že malý přijde na svět na Nový rok!

Dita Mrázková 19.  12.  2022
Nedávno se zasnoubila, teď se ale s partnerem Tomášem soustředí na úplně jiný den D. I když už má tašku do porodnice sbalenou, přeje si, aby Vánoce stihla prožít ještě doma s rodinou. Jaké měla modelka a Miss roku 2017 těhotenství, proč by se bála rodit doma a s kým ráda sdílí své "těhu" dojmy?

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Do porodu vám zbývá už jen pár dnů. Co obavy, Katko, snažíte se si je nepřipouštět? Je to přece jen vaše premiéra.

Strachy se snažím, jak říkáte, moc si nepřipouštět. Samozřejmě to občas není jednoduché a i já mám obavy, jestli mám pro malého opravdu všechno, jak to celé zvládnu a jestli mu budu jako maminka stačit. Zvlášť když mám starší sestru, která rodila před rokem a občas mě sama ráda postraší. (směje se) Celý život se ale řídím heslem: "Všechno je tak, jak má být." V tomhle duchu se snažím prožívat i celé těhotenství. Koupila jsem si krásné knihy, skrze které cítím ještě větší vděčnost za ten malý velký zázrak jménem život, který se ve mně tvoří. Tyto knihy mi dodávají sílu nejen do porodu, ale i na období po něm. 

VIDEO: MAMINKA V PORODNICI - BONUS Z NEMOCNICE MĚLNÍK: KDY VYRAZIT  K PORODU?

Máte už sbalenou tašku do porodnice?
​Intuitivně tuším, že náš chlapeček přijde na svět na Nový rok. Každopádně tašku do porodnice už mám připravenou a může přijít, kdy se mu zachce. Přiznám se ale, že bych na Vánoce byla ráda doma s rodinou, tak se s ním domlouvám, ať tam ještě chviličku počká. (usmívá se)

Jak vzpomínáte na první dva trimestry?

Mám pocit, že byly téměř bezproblémové. Zpočátku jsem cítila větší únavu, každopádně jsem mohla dál hezky pracovat. Nevolnosti se mně vyhnuly, takže jsem si neměla opravdu na co stěžovat a mohla jsem normálně fungovat. Ve druhém trimestru jsem cítila větší bolesti v oblasti pánve, beder a kyčlí, únava ale zmizela a se správným cvičením postupně i bolesti. Teď už jsem dva týdny před porodem a musím říct, že všechno, co se o konci těhotenství píše a říká, je pravda. (směje se) Ale vážně, nemám si na co stěžovat, všechny tyhle "trable" vždycky předčila radost a vděčnost za zdravé děťátko. 

Dnes je trendem rodit doma, případně jen za pomoci duly. Jaký máte na domácí porod názor, šla byste do toho?

Líbí se mi představa, že rodím v prostředí, ve kterém se cítím nejlépe a které dobře znám. Ale své první miminko bych si netroufla přivést na svět doma. Měla bych obavy a s těmi přichází komplikace. Asi na to nejsem ještě úplně připravená, rozhodně je to ale pro mě velice zajímavá a krásná myšlenka a třeba ji jednou i uskutečním. 

Nedávno jsme psali o novince, kterou už nabízí několik českých porodnic. Když žena rodí císařským řezem, může se spolupodílet na vytáhnutí miminka z břicha. Všechno se pochopitelně odehrává pod dozorem lékařů. Líbí se vám taková představa?

Tak o téhle novince slyším poprvé. Popravdě, neumím si to představit, ale četla jsem, jak moc je první dotek důležitý, takže tomu asi rozumím. Maminky, které se pro to rozhodnou, obdivuji. 

Časově téměř stejně jste otěhotněly vy a vaše kolegyně a kamarádka Nikol Švantnerová. Řešíte spolu váš jiný stav, voláte si třeba ohledně dojmů, dotazů?

Mám pocit, že kdykoliv se s Nikol potkáme, procházíme si podobnými životními událostmi… Nevím, jak je to možné, ale je to tak. Strašně hezky se mi s ní povídá, a to nejen teď o těhotenství. Každopádně když jsme se viděly naposledy, nebylo tématem nic jiného! Předávaly jsme si všechny možné tipy a sdílely své dojmy, ostatně tak, jak to lidé, kteří se nachází ve stejné životní situaci, rádi dělají. 

Nedávno jste na Instagramu odtajnila, že čekáte chlapečka. Už pro něj máte jméno?

Ve jménu máme jasno už od začátku. Dokonce tak moc, že máme pocit, jako by si ho náš chlapeček vybral sám. Rodina a známí ho už vědí, ale dohodli jsme se, že do porodu to pro veřejnost necháme jako překvapení. 

 

Umím si představit život kdekoliv, kde bude má rodina. 

 

Kde budete s miminkem jako rodina žít? Partner působí v Polsku, umíte si představit život právě tam?

Umím si představit život kdekoliv, kde bude má rodina. V Polsku s partnerem žiji přes rok a moc se mi tam líbí, takže jestli to bude tam nebo jinde, co na tom sejde? Nejdůležitější pro mě je, abychom žili všichni spolu. 

Společně už máte jedno „mimino“, myslím to psí. Jak Bailey připravujete na to skutečné miminko? Někteří psi totiž mají s novým členem rodiny problém…

Bailey je neskutečně dobrosrdečná a láskyplná, miluje lidi, obzvlášť děti, nejradši je v obklopení celé své rodiny, na kterou nedá dopustit. Věřím, že si na malého rychle zvykne, má silný ochranitelský instinkt, bude ho hlídat, pozorovat a ráda si s ním hrát. Má totiž andělskou trpělivost, a proto si myslím, že bude velmi dobře snášet i pozdější nemotorné hry a dětské – pro pejsky občas ne tolik příjemné – objímání. Bude to taková skvělá chůva, která bude moc ráda, když spolu budou jen tak celé hodiny spát. (směje se)

Témata: Těhotenství, Porod, Láska a vztahy, Slavné maminky, Rodičovství, Mateřství, Rodina, Porodnice, Životy slavných, Instagram, Od těhotenství k porodu, Sociální sítě, svatba, Nikol Švantnerová, modelka, intuice, jméno, Miss, Gender reveal party, zásnuby, Pohlaví miminka, Kateřina Kasanová, Fotbalista, Bailey, Mód