Maminka.czSlavné maminky

Moderátorka Monika Leová: "Málem jsem porodila doma!"

Simona Formánková 5.  5.  2021
Před pár dny moderátorka a Miss Earth 2013 Monika Leová porodila svého prvního potomka. S fanoušky na Instagramu sdílela všechny radosti a strasti celého těhotenství. Proto po narození dcery Mii byli její sledující zvědaví, jak přišla malá princezna na svět. Monika dokonce nechala své fanoušky, aby se jí přímo na porod ptali. Její odpovědi byly přímé a otevřené.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

To, co Monika nejdříve považovala za poslíčky, nabralo rychle na obrátkách, což popsala jednou větou: "Přijedeme do porodnice a já byla otevřená na sedm centimetrů."

Na svém Instagramu pak už jen stroze napsala 'rodim' a následně 'kojim'. "Nezapomenu, jak jsem přidávala hashtagy mezi kontrakcema," směje se Monika, když se jí vybaví tato vzpomínka. Následně sdílená fotka malé Mii spustila vlnu gratulací. Zvídavé sledující samozřejmě zajímalo, jak celý porod probíhal. 

Video: Podívejte se, co Monika řešila v 7. měsíci těhotenství

Vzhledem k aktuálním opatřením se jeden z prvních dotazů týkal povinnosti nosit roušku nebo respirátor. "Rodila jsem naštěstí bez respirátoru. Nevím, jak bych to s ním jinak udýchala. Martik musel mít respirátor při porodu celou dobu," zmínila moderátorka i svého partnera, který jí byl při porodu velkou oporou. "Hodně mi pomáhal – dýchal se mnou, uklidňoval mě, hecoval. Párkrát si říkal, jestli to za to stojí. Teď už můžeme říct, že ano."

Monika je prvorodička a přiznala, že ji bolest zaskočila. "Podruhé se už budu bát, protože budu vědět, co mě čeká. Úplně se mi porodem posunula hranice bolesti," odpověděla na dotaz evidentně nastávající maminky, zda ji porod bolel. "Ze začátku bych bolest přirovnala k hodně silné menstruaci. Ke konci už to nepřirovnám k ničemu," dodala na toto téma ještě Monika. 

Její snaha přiblížit nastávajícím maminkám porod dopodrobna byla ale některým trnem v oku. "Nejspíš mé upřímné odpovědi pár lidí pohoršilo. Já to sdílela, protože jsem sama byla za podobné informace ráda. Předpokládala jsem, že koho to nezajímá, překlikal to. A koho ano – něco se snad dozvěděl," ukončila nakonec novopečená maminka veřejnou diskuzi. 

Zdroj: Instagram

Monika Leová zůstává nadále s malou Miou v porodnici. Co se stalo?
Císař není hanba, vzkazuje všem mámám tahle žena. A hrdě ukázala jizvu!
Nebojte se! Potíže, které mohou zaskočit novopečené rodiče, ale vy je zvládnete
Témata: Těhotenství, Porod, Slavné maminky, Mateřství, Miminko, Instagram, Sociální sítě, Moderátorka, Moderátor, Monika Leová,, Leová, Mód, Snaha, Dom, Monika Leová, Monika K, Respirátor