Maminka.czSlavné maminky

Módní návrhářka a blogerka Chiara Ferragni: Venku vlivná podnikatelka, doma starostlivá máma dvou dětí

Dita Mrázková 12.  3.  2023
Jen málokterá módní blogerka se může pochlubit tak fenomenálním úspěchem. Patřit v pětatřiceti mezi italskou módní elitu, mít desítky milionů sledujících, vlastní značku i "svou" panenku Barbie, to se podaří málokomu. K tomu všemu vychovává čtyřletého syna a roční dcerku. Nudit se tedy rozhodně nestíhá!

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

V roce 2017 měla na svém Instagramu přes 10 milionů sledujících, o šest let později už to je téměř o 20 milionů víc. Je ostře sledovanou (nejen) italskou celebritou a její modely, ať už z vlastní nebo cizí tvorby, udávají trendy.

VIDEO: ŽIVOT COCO CHANEL

Dokonalé tělo i make-up, šik účes, sexy úsměv. Chiaře by jen stěží někdo hádal, že má doma dva malé rarášky. Čtyřletý syn Leone i roční Vittoria jsou po mamince blonďatí andílci s modrýma očima. Fotografie, které Chiara sdílí na sítích, ukazují téměř vždycky vyrovnané, způsobné dětičky, které snad nikdy nezlobí.

V šestnácti se stala modelkou, ale jak sama prohlásila, měla vyšší cíle než chodit po mole, a tak nezahálela. Založila módní blog The Blond Salad, vydala knihu, občas nafotila pro renomované módní značky nějakou tu kampaň a zkusila i nějaké modely sama navrhnout.

Začala se objevovat v televizi jako moderátorka a její hvězda zazářila tak jasně, že podle ní známý výrobce nejoblíbenějších panenek vytvořil hned dva modely Barbie Ferragni.

Před dvěma lety se svým mužem, italským rapperem Fedezem, vybrala během jediného dne 3 miliony eur ve sbírce na podporu italské nemocnice zmítané covidovou pandemií.

A ke všem těmto aktivitám je v neposlední řadě krásná Italka i mámou. Kdo by si myslel, že své děti stylizuje do přepychových značek a že se ze své dcery snaží vytvořit vlastní "minikopii", je na omylu. Své děti před světem šoubyznysu bedlivě chrání. Jediný případ, kdy malou Vittoriu vystavila záři reflektorů, byl pro dobrou věc.
 

Nedávno společně nafotily pro italskou módní návrhářku Mariu Graziu Chiuri kampaň, která se dotýká genderových stereotypů, a Chiara v komentáři zmínila i umělkyni českého původu Janu Sterbak. "Osvobozuji nové generace od genderových stereotypů, ve kterých se ženy často cítí uvězněné. Toto je myšlenka, kterou chtěla Maria reprezentovat těmito high fashion šaty značky Dior. K těm náleží drahokamy vyšívané úzké kalhoty jakoby "uvězněné" v tylové sukni, která se inspiruje tvorbou Jany Sterbak. Tyto šaty představují naději na porušení konvencí vnucených patriarchátem. Naději, kterou vkládáme do dnešních holčiček, které budou ženami zítřka. Toto je přání matky své holčičce, aby konečně mohla křičet: Vítězství!" sdílela ke společné "holčičí" fotografii na Instagramu.

Nedávno se objevily spekulace, že její muž Fedez koketuje s bisexualitou a jejich vztah prochází krizí. Ani jeden se k tomu však nevyjádřil, své soukromí si totiž oba velmi střeží. Rodinné momentky v naší fotogalerii ale hovoří za vše...

Témata: Děti, Slavní rodiče, Láska a vztahy, Slavné maminky, Rodina, Mateřství, Rodičovství, Životy slavných, Instagram, Manželská krize, Inspirativní ženy, Syn, Dcera, Fotografie, tatínek, Celebrity, Sociální sítě, Móda, ikona, zpěvák, Itálie, Dior, módní bloggerka, podnikatel, rapper, Oblečení a móda na Heureka.cz