Maminka.czBlogy

Murphyho zákon: Z dětí se stanou andílci pět minut před příchodem tatínka domů

Cesta Prašná 25.  5.  2017
Půl sedmé večer. Běžný dvoupokojový byt na pražské periferii. V bytě se nachází čtyřiatřicetiletá žena, dvouleté batole, půlroční miminko a kočka. Muž není doma, přestože to slíbil. Žena je poněkud nervózní, ale navenek se tváří, že vše je sluncem zalité.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

To není scénář z filmu, ale výchozí zápletka pro jeden typický večer, kdy uspávám děti bez Šampóna. Ve dvou je večerní ukládání pohoda, protože síly jsou vyrovnány jedna ku jedné. Jsem-li na to sama… no, čtěte dál.

Samozřejmě nechci Honzíka vyhánět pryč od miminka, naopak ho zapojuju, co to jde. Jenže je zkrátka ještě ve věku, kdy ne všemu rozumí, a není v mých silách mu vysvětlit, že na uspávání miminka musí být nějakou dobu alespoň trochu klidu.

Deník zasloužilé mámy: I když jsme unavené a naštvané, stále jsme tady pro své děti

A tak je v ložnici na přebalováku připravená osuška, vedle miska s teplou vodou, na posteli pyžamko a spací pytel. Honzíkovi v obýváku rozložím všechny možné hračky včetně té momentálně nejoblíbenější, tedy hrnce plného brambor. Sklidím deset nebezpečných věcí z asi milionu, co jich tam je, pokud necháte batole samotné, a ano, taky mu zapnu televizi. Cokoli pro to udržet ho ve vedlejší místnosti.

Témata: Děti, Blogy, Zákon, Spacák, Příchod, Miška, Mimino, Vedlejší místnost, Knoflík, Brek, Prašná cesta, Kostička, Kyblík, Pepř, Andi, Zrození, Spací pytel, Pohoda, Obývák, Uspávací rituál, Parapet, Hrnec, Závěť, Dom, Autíčko