[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]
PRO 4 OSOBY: 4 čekankové puky, 2 batáty, 1 stroužek česneku, špetka chilli, lžíce olivového oleje, sůl, pepř, bylinkový olej a citronová šťáva k dochucení, 150 g pancetty POSTUP: Batáty oloupejte a nakrájejte na plátky. Dejte je do mísy, přidejte olej, prolisovaný stroužek česneku, chilli, sůl a pepř. Důkladně promíchejte a rozložte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte je asi 10 minut. Mezitím opečte dokřupava pancettu. V míse promíchejte listy čekanky, batáty a pancettu. Podle potřeby osolte, opepřete a zakapejte olejem a citronovou šťávou.
PRO 4 OSOBY: 300 g pečeného kuřecího masa, 200 g kuskusu, 1 granátové jablko, 1 šalotka, sůl, pepř 2 lžíce olivového oleje, 3 lžíce pomerančové šťávy, hrst polníčku POSTUP: Kuskus připravte podle návodu. V misce promíchejte olej, pomerančovou šťávu, sůl a pepř. Vidličkou kuskus načechrejte a promíchejte se zálivkou. Přidejte semínka granátového jablka, polníček a na kolečka nakrájenou šalotku. Vše promíchejte, rozdělte na talíře a nakonec přidejte kousky kuřecího masa.
PRO 4 OSOBY: 1 dýně, 300 g rukoly, 200 g poloměkkého sýra, 1 lžíce nasekaných bylinek, hrst ořechů, 2 lžíce dýňového oleje, sůl, pepř, olivový olej POSTUP: Dýni překrojte, zbavte semínek a nakrájejte na kostičky. V míse ji zakapejte olivovým olejem, osolte a opepřete. Rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem a upečte doměkka. Rukolu v míse promíchejte s dýňovým olejem, osolte a opepřete. Přidejte dýni a ořechy. Sýr nakrájejte na kousky, promíchejte s bylinkami a přidejte do salátu.