Maminka.czPorod

Může partnerova přítomnost u porodu zruinovat váš sexuální život?

Adéla Vedralová 24.  9.  2011
Mít svého drahého přímo u porodního lůžka je dnes považováno za naprosto normální záležitost. Dokonce se nelibě díváme na ty muže, kteří toto privilegium odmítnou. Jenže co když nejde jen o žaludek na vodě při pohledu na krev?

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Už od začátku svého těhotenství jsem považovala za přirozeně nutné, aby se můj manžel účastnil všeho: chodil se mnou na odběry krve, ultrazvuky a předporodní kurzy. Cítila jsem niternou potřebu mu všechny informace naservírovat a sdílet s ním každý pocit. Nějak jsem v tom nechtěla být sama a on mě dokonale podpořil. Když přišel na řadu porod samotný, ani mě nenapadlo, že bych na porodní sál šla statečně sama. Myslela jsem ale jen na sebe, své pocity a touhy. V celém tom nekonečném porodním pomatení mysli mě nenapadlo, že by to můj partner mohl cítit jinak a být vlastně natlačen do něčeho, co nechce.

Naštěstí můj muž nepatřil k těm dotlačeným a můj /náš/ porod považuje za životní zážitek. Jenže jsem už potkala i muže, kteří mají místo životního zážitku životní trauma. A podle toho, co jsem si od některých otců vyslechla, to bylo hlavně tím, že se do své přítomnosti u porodu nechali od své ženy přemluvit. Můj spolužák Martin mi například vyprávěl, jak se celou dobu snažil dívat své přítelkyni do očí a když se na chvíli omylem otočil, vyšokovala ho vyčnívající hlavička v záplavě... všeho možného, co sám neuměl ani pojmenovat. Tvrdí, že se mu tento pohled občas vrací při sexu.

Čtěte také: Dá se sex naučit?

Naštěstí jsem mnoho mužů s podobným názorem ve svém okolí nenašla. Ale jedno je jasné. Chlapi se do asistence při porodu nutit nemají. Co si budeme povídat, při této příležitosti se jim naskytne zcela jiný pohled na ženský klín, než byli dosud zvyklí. A právě tohle může s jejich vnímáním ženského těla celkem slušně zahýbat... Takže pokud se váš partner cuká, nelámejte nic přes koleno. Co kdyby náhodou...?

Adéla Vedralová

Témata: Těhotenství, Porod, Láska a vztahy, Sex, partner, Par, Pór, Sexuální život, Živo, Vaš, Životní zážitek, Přítomnost, Život, Muž, Pár