Maminka.czŠkolák

Muži a ženy řeší krize velmi odlišně

redakce 30.  10.  2011
Může to být vlastně cokoliv. Nevydařený vztah, neúspěch v práci, touha po mateřství, nefunkční rodina či nepřízeň osudu. Nebo ty každodenní „maličkosti“ – partnerská hádka, roztržka s kolegy, zlobení se s dětmi. A ruku na srdce, která z nás to nezná? Konference se koná 5. listopadu 2011 v Grand Hotelu Bohemia v Praze.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Z malé nenápadné krize se ale může vyklubat pěkný průšvih. Jak vůbec takovým situacím předcházet a zachovat si klid? A jde to vůbec? „Když chcete být zdravé, musíte dbát na prevenci, když chcete být krásné, musíte dbát na prevenci,“ říkáLaura Janáčková, známá psycholožka a sexuoložka z Institutu partnerských vztahů.

V sobotu 5. listopadu se uskuteční setkání Žena a krize – koná se pod hlavičkou projektu „MUŽ“ aneb Manuál úspěšné ženy. Setkáte se tváří v tvář se známými osobnostmi a příběhy a tématy, které píše sám život. O krize, které ženy na cestě životem provázejí a cesty a metody, jak je zvládnout, tu nouze rozhodně nebude.

Například téma mužského a ženského přístupu ke krizím a jejich zvládnutí je parketa pro psycholožku PhDr. Martinu Trojanovou:„Muži a ženy reagují na krizové situace velmi odlišně. Pokud bychom šli opravdu do hloubky bádání, možná bychom museli i přehodnotit známé rčení o křehkých bytostech,“ říká Trojanová.

A co třeba virtuální nevěra? Děti visící na sociálních sítích? I to může být základem pro pořádnou krizi. Jaký vliv tedy na nás sociální sítě mají? Jak mění rodinné modely a vztahy? To jsou témata pro psychoterapeutku a lektorkuLucii Horníkovou.

Témata: Těhotenství, Děti, Porod, Předškolák, Novorozenec, Školák, Batole, Kojenec, Peníze a kariéra, Muž, Zen, Sexuoložka, Kříž, Známá psycholožka, Krize