Maminka.czZdraví

mVITAKARTA – první mobilní zdravotní deník

Reklama 16.  4.  2012
Aplikace mVITAKARTA, kterou nejen pro své klienty uvedla na trh Oborová zdravotní pojišťovna zaměstnanců bank, pojišťoven a stavebnictví (OZP), je určena každému, kdo chce mít přehled o všem, co se týká jeho zdraví. Aplikaci si od začátku roku stáhlo více než 3000 zájemců (50/50 iOS a Android). Nyní stahování roste tempem přibližně 200-250 lidí za týden.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Aplikace mVITAKARTA je první nástroj, který umožňuje mít neustále po ruce zdravotní data, výpisy ze zdravotní dokumentace, seznam očkování, údaje o chronických obtížích a další praktické údaje a soubory.

Praktický zdravotní deník

Klienti všech pojišťoven mohou aplikaci využívat jako praktický zdravotní deník, do kterého si lze zaznamenat aktuální informace o zdravotním stavu, očkování, návštěvách lékaře či do složky soubory uložit rozpis návštěvních hodin, nahrát lékařské zprávy apod. Přístup k dokumentům funguje i bez připojení k internetu.

Pro rodiče

Momentálně probíhá testování funkce Zástup, kdy rodič vidí záznam svého dítěte. Rodiče nezletilých dětí tak mohou mVITAKARTU “nastavit” na své dítě a plánovat očkování, zaznamenávat nemoci, úrazy a řadu dalších informací, které právě pro malé děti rodič často potřebuje vědět při návštěvě u dětského lékaře.

Pomocník v nouzi

Důležitou funkcí je možnost uložit do aplikace údaje pro případ nouze – krevní skupinu, chronické potíže, alergie – a napojit aplikaci na systémy záchranné služby, nemocnic nebo posílat nouzové SMS blízkým osobám či Asistenční službě OZP. SOS tlačítko je dostupné komukoli, kdo spustí aplikaci i bez hesla. Určitě se vyplatí tuto funkci nastavit nejen sobě, ale i dětem nebo starším rodičům.

Výdaje za zdravotní péči pod kontrolou

Klientům OZP, kteří se registrují do portálu OZP a provedou synchronizaci dat, mVITAKARTA navíc umožňuje mít pod kontrolou výdaje za jejich zdravotní péči. Sekce Vykázaná péče eviduje zdravotní péči, léky a další položky, které za klienta pojišťovna zaplatila, včetně pobytů v nemocnici.

Na dalším vývoji aplikace spolupracuje OZP se společností STYRAX, a.s.. „Před spuštěním jsou tzv. alerty – tedy hlášení na mobil, že byla například vykázána další péče. Do budoucna chceme v oblasti mobilních aplikací využít i GPS funkcí mobilních telefonů pro vyhledávání lékařů, lékáren, pohotovostí apod.“, informuje generální ředitel OZP Ladislav Friedrich.

Aplikace mVITAKARTA je v tuto chvíli dostupná pro uživatele mobilních zařízení s operačním systémem Apple iOS i smartphonů s operačním systémem Android, což znamená, že si ji může pořídit více než polovina uživatelů chytrých telefonů. Nad dalším rozšiřováním na ostatní OS se diskutuje v souvislosti s globálním vývojem jednotlivých systémů.

Jde o intuitivní, praktickou aplikaci, kterou lze zdarma stáhnout buď na stránkách OZP, v App store nebo v Android Marketu. Pokud si uživatel neví s aplikací rady, může se obrátit na infolinku 261 105 555 nebo na mail či pobočku OZP.

Údaje sdílené přes VITAKARTu jsou zabezpečeny na několika úrovních tak, aby k nim neměl přístup nikdo neoprávněný. Data jsou spravována v pojišťovně, přístup k nim nemá žádná externí firma. Je to bezpečnější a také levnější. Pro pojišťovnu a hlavně pro klienty.


mVITAKARTA je nativní aplikací pro iOS 4.0 a vyšší, v případě Androidu je požadován operační systém ve verzi 2.2 a vyšší.
Instalace má 6 MB, takže se její stažení bez problémů povede i přes mobilní datové připojení.

VITAKARTA je registrovaná ochranná známka. Aplikace je vlastnictvím OZP a je vyvinuta společností STYRAX, a.s.

Stažení aplikace mVitakarta:
Stažení aplikace na AppStore
Stažení aplikace na Adroid Market

Více informací.

Témata: Zdraví, Zdraví na Heureka.cz

Video