Maminka.czJen pro maminku

Myslet nejdřív na sebe není sobecké, ale ohleduplné vůči okolí

Lucie Königová 31.  3.  2017
Dřív mi hlava vůbec nebrala, že bych měla myslet nejdřív na sebe. Měla jsem pocit, že když jsem máma, tak musím dát na první místo děti a rodinu.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Nechci být nepříjemná a protivná

Po nějaké době mi došlo, že tím, jak jsem se sebepotlačila,  trpí právě rodina. To mě přimělo se zastavit. Došlo mi, že jsem nepříjemná, protivná, podrážděná, nespokojená a přenáším to na děti, na partnera a na celou atmosféru doma.

Mé podvědomí volalo: „Chápejte, že toho je na mě hodně. Vidíte snad, že potřebuji pomoci. Nikdo mi nerozumí…”

Očekávala jsem, že okolí uvidí, jak lítám v jednom kole, a že mu snad dojde, že si potřebuji odpočinout. Nic jsem však neřekla. Nedovolila jsem si myslet na sebe a sdělit, co potřebuji.

Jak si najít čas sama na sebe? Buďte na sebe přísná a relax si dejte befelem

Dokonce jsem jednou dostala z ničeho nic vysoké horečky a ležela jsem 3 dny úplně vyřízená. Hlava mi říkala: „Teď můžeš ležet, protože jsi nemocná…” 

Mé podvědomí bylo nastavené fungovat jenom pro rodinu, až jsem si musela „vyrobit” nemoc, abych si „dovolila” ležet. Nemoc byla poslední impuls pro změnu.

Podívejte se na video, jak můžete relaxovat na masáži:

Témata: Video, Rodina a vztahy, Jen pro maminku, oko, Ohled, Velké překvapení, Lucie Königová, Logické vysvětlení, Mysl, Sob, Sobec, Čas strávený, Podvědomí, NEJ, Okolí, Myš, Sobě, První místo, Sleva, Záložka