Maminka.czPodcasty

Na dovolenou s dětmi: Jak vybrat tu nej a co zohlednit? Skvělé tipy má obchodní ředitelka cestovní kanceláře Lenka Pátek

Tereza Víchová 24.  11.  2022
Cestování s dětmi je náročná rodičovská disciplína. Kdy a kam se vydat poprvé, co všechno ohlídat, jak to zvládnout v letadle a co rodiče na dovolené nejvíc ocení? V podcastu na vše podstatné odpověděla obchodní ředitelka cestovní kanceláře Blue Style Lenka Pátek.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Nebojte se cestovat s miminky

Lenka je vedle své profese také máma tří kluků různého věku, a tak má s vybíráním dovolené ty největší zkušenosti.

„My nejsme úplně standardní rodina. Stačí nám chvíli relaxovat a odpočívat na pláži. A potom se potřebujeme pohybovat, objevovat a opravdu cestovat. Poznávat nová místa, krajinu, lidi, kulturu a samozřejmě i jídlo,” říká Lenka Pátek. S jak starým dítětem se podle ní mohou rodiče vydat na dovolenou do zahraničí bez obav?

„Já sama jsem začínala s dětmi cestovat, když byla ještě miminka v kočárku. A dovolené stály za to – takové děti jedí a spí a cestovat s nimi se dá prakticky kdekoliv,” popisuje Lenka Pátek. Jaké jsou její rady, aby byla s miminkem na dovolené pohoda?

  •  Jeďte do míst, kde není příliš velké horko.
  • Vyberte destinaci, kam se dostanete do 2 hodin letu, abyste s miminkem nebyli příliš dlouho v letadle.

CK Blue Style je největším samostatným subjektem na trhu českých cestovních kanceláří. Přesto to ale není továrna na dovolenou. 

CK Blue Style je velká rodinná firma s dlouholetými zkušenostmi, která zařídí i celou škálu nadstandardních služeb, jako jsou privátní transfer z letiště v destinaci, lahev vína na pokoj, nejzajímavější výlety šité na míru, zorganizování romantického svatebního dne na břehu moře...

Letadlo a praktické rady do něj

Letadlo bývá častou obavou rodičů, bojí se především dětského pláče, který může být pro ostatní cestující nepříjemný.

„Děti v letadle pláčou především proto, že je něco bolí, třeba uši, když se startuje,” shrnuje Lenka Pátek. „Ale nemá smysl se předem stresovat nebo panikařit. Důležité je dobře se připravit na cestu.”

Jak se připravit na cestu letadlem s dětmi?

  • Pokud kojíte, využijte toho během cesty, dítě se uklidní a nebude ho trápit nepříjemný tlak v uších.
  • Jestli nekojíte, dejte dítěti pít z lahvičky.
  • U starších dětí dobře poslouží lízátka.
  • Do letadla berte vždy nové nebo neokoukané hračky a knížky.

Jak vybrat ten nejlepší zájezd pro vaši rodinu a jaká kritéria zohlednit? Které slevy a kdy se dají skvěle využít při plánování dovolené? Co klienti na dovolené nejvíce oceňují a podle čeho obvykle vybírají zájezd? Podívejte se na video nebo si poslechněte podcast třeba na Spotify.

Témata: Podcasty, Dovolená s dětmi, Rodiče, Cestování, Nejlepší video, Cestujeme, letadlo, Obchodní ředitelka, Ředitelka, Spotify, Pat, Podcast, Lenka Pátek, Děti, Lenka, Blue Style, Dovolená, Cestovní kancelář