Maminka.czPředškolák

Na jaké pohádky se mohou děti těšit od nového roku?

redakce 27.  12.  2011
Česká televize připravila od prvního lednového týdne roku 2012 zásadní změnu v programové nabídce ČT2. Od pondělí do neděle Dvojka nabídne dětem Kavčí hnízdo. Ve všední dny malí diváci zamíří v 17:00 na Planetu YÓ. Ve výrazně jiném čase 18:15 navštíví Kouzelnou školku. V 18:55 zavítají do Disney klubu, aby zhlédli animované seriály z díly světoznámého tvůrce. V sobotním podvečeru uvidí v 17:45 pohádku, nedělní jim přinese kolekci animovaných seriálů. Po celý týden se, jak jsou zvyklí, v 18:45 podívají na Večerníček.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Česká televize se ve svém vysílání roku 2012 ještě více zaměří na dětské diváky. Nový speciální blok pořadů pro děti Kavčí hnízdo jim přinese nejen moderní zábavu a pohádky, ale také poučení. „Česká televize chce malým divákům nabídnout delší dětské pásmo, aby našli vpodvečer na ČT2 souvislé a rozmanité vysílání. Začneme v 17 hodin na Dvojce a já pevně věřím, že právě tento program se pro děti stane bezpečným přístavem, v němž bude jejich fantazie čerpat ze světa pohádek a nebude rušivě zasahovat násilí ani jakákoli další samoúčelná akce," říká ředitel programových okruhů ČT Milan Fridrich.

ČT2 I pondělí až pátek I Kavčí hnízdo

17:00 I Planeta YÓ – Setkávání na zcela neznámé planetě, schované někde mezi hvězdokupami a temnými mlhovinami. Málokdo by čekal, že ve vesmíru, mezi vlasaticemi, černými dírami, asteroidy, planetoidy a dalšími kosmickými objekty existuje útulné místo, kde žije přátelský mimozemšťan se záhadným jménem TýYó. Poprvé v novém roce, 2. ledna, uvede moderované pásmo pořadů: Vzduchoplavec Kráčmera, Asha, Dobrodružství Shirley Holmesové, Garfieldova show.

18:15 I Kouzelná školka – Cyklický pořad pro děti ve věku 3–6 let, v němž je důraz kladen na pestrost a srozumitelnost. Cílem je děti zaujmout, seznamovat se základními etickými hodnotami a přitom jim nebrat dětství. Pořad je doplněn animovanými pohádkami.

18:45 I Večerníček – Od pondělí do pátku 2. až 6. ledna přinese malým divákům ještě pět dílů nového seriálu Kočka Linda, poklad rodiny, a poté dlouhou řadu večerníčků: nových – Sedmives a Tarbíci i oblíbených jako např. Kubula a Kuba Kubikula, Pat a Mat... A je to!, O skřítku Racochejlovi.

18:55 I Disney klub– Uvede dětské animované seriály z dílny světoznámého Walta Disneye určené převážně starším dětem.

ČT2 I sobota I Kavčí hnízdo

17:45 I Pohádka– První novoroční neděli 8. ledna to bude pohádka O Všudybylovi podle Františka Hrubína. Vypráví o zlé soví královně a lásce, která její nástrahy překoná (1976). Hrají: P. Svoboda, J. Švehlová, M. Moravec, E. Balzerová, J. Adamová, D. Medřická a další. Režie S. Simonová.

ČTĚTE TAKÉ: Jak to vidí astrolog: Rok 2012

18:45 I Večerníček

ČT2 I neděle I Kavčí hnízdo

17:45 I Tintinova dobrodružství– Dobrodružné příběhy neohroženého novináře a jeho věrného psa.

18:10 I Bert a Ernie– Veselá dobrodružství postaviček ze Sezamové ulice.

18:15 I Včelka Mája– Známý animovaný příběh včelky a jejích přátel.

18:40 I Dějiny udatného českého národa– Animovaný seriál ČT, který vychází ze stejnojmenné knihy L. Seifertové. Režie P. Koutský.

18:45 I Večerníček

Témata: Děti, Předškolák, Školák, Batole, Kouzelná školka, Pohádky, pořad pro děti, Jak, Bezpečný přístav, Malý divák, Česká televize, Včelka Mája, Moravec, Walt Disney, Včelka, Jake, Rok, Aster, Nový speciál