Maminka.czSlavné maminky

Těhotná Berenika Kohoutová: Velká prsa? Nic pro mě! Čeká kluka, nebo holku?

Michaela Láchová 13.  1.  2020
K porodu si udělám playlist, uvidíme ale, jestli ho budu chtít poslouchat, směje se herečka, zpěvačka a blogerka Berenika Kohoutová (28). Jak se chystá na příchod svého prvorozeného dítěte? A rozšíří rodinný klan, ve kterém převažuje ženský element, holčička, nebo chlapeček?

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Změnila se nějak zásadně Berenika, když otěhotněla?

Řekla bych, že žádná výrazná změna neproběhla. Co se týká pracovního nasazení, tak to je pořád stejné a poměrně velké. Popravdě se ale strašně těším, až si budu moct trošku odpočinout. Jsem už v podstatě v cílové rovince, už mi moc času nezbývá. (smích)

Vy jste se na sociálních sítích zmínila, že doufáte v to, že těhotenství bude taková stopka, ale nestoplo se vlastně vůbec nic. Měla jste na mysli právě práci?

Přesně tak. Ale já jsem vlastně ráda, protože upřímně bych ani nevěděla, co s tolika volným časem dělat…

Berenika Kohoutová je těhotná. Stojky na večírcích už nedělám, říká


Probíhá všechno tak, jak jste si představovala, nebo vás v něčem těhotenství překvapilo?

Překvapilo mě to v mnoha věcech. Hlavně na začátku. Opravdu to je náročné na psychiku, člověk ani neví, čeho je schopný, respektive, co všechno dokážou hormony způsobit. Bylo to občas až nepříjemný. Já jsem normálně celkem vyrovnanej člověk, ale párkrát mě to překvapilo vyloženě ze zálohy.

I těhotenství samotné vás překvapilo ze zálohy?

To ne. Možná jsem nečekala, že to bude tak rychlé, ale jinak jsem miminko už chtěla a moc jsem se na něj těšila. První trimestr ale nebyl úplně příjemný. Hrála jsem skoro čtyřicet představení venku na Vyšehradě, ve vedrech. A navíc mi bylo nekomfortní to, že jsem to nikomu nemohla říct. Nejradši bych to v tu chvíli všem řekla, aby bylo jasný, co se děje. A i ta nejistota, jestli to dobře dopadne… Člověk si vlastně nemůže tu radost ani pořádně připustit. Takže se třetím měsícem se mi strašně ulevilo.

Na tom se asi všechny shodneme… V textu vaší slavné písničky „Dělám stojky“, která má na YouTube přes sedm milionů zhlédnutí, je část, kde zpíváte: „Myslíš, že mám trojky, ale já mám dvojky…“ Tak jak je to teď v těhotenství? I to se změnilo?

To se bohužel změnilo a je to jedna z věcí, která mi fakt trošku vadí. Je to prostě hrozný ty prsa! (smích) Celej život je mám celkem dost velký, klidně bych je měla menší celoživotně, a teď ještě tohle…

Lednovou Maminku zdobí těhotná Berenika Kohoutová. Už ji máte?


Většina holek si zoufá nad opačným problémem!

Já právě vím, takže se nechci rouhat. Ale tohle je i na mě moc. (smích)

Stojky, které jste pravidelně dělala na večírcích, se teď nekonají, jinak se vám ale život, co se týče vztahů, v krátké době pěkně obrátil. Rozvedla jste se s Pavlem Čechákem, potkala novou lásku…

Ano, moje manželství s Pavlem už je uzavřená kapitola, takže jsem mohla teď hezky otevřít tu další.

Váš exmanžel je o šestnáct let starší než vy, teď máte přítele věkově sobě blízkého. Cítíte v tom nějaký rozdíl? Nebo podle vás spíš než na věku záleží na konkrétních povahách lidí, se kterými žijeme?

Je to rozhodně o lidech. Ale velký rozdíl je v tom, že přítel nemá zatím vlastní děti a bývalý manžel měl už dvě. Já jsem sice jeho děti měla hrozně ráda a měli jsme všichni moc hezký vztah, ale je to prostě skvělý, když ten člověk nemá závazky a když s ním můžu ty věci prožít poprvé. To je na tom podle mě to nejhezčí. I tím, že jsme s exmanželem neměli společné děti, náš rozvod proběhl rychle. Prostě nebylo co řešit.

Na nové štěstí jste ale naštěstí dlouho čekat nemusela. Kde jste se s přítelem poznali?

Kryštof (současný přítel Bereniky, pozn. red.) mi napsal na Facebooku. Máme hodně společných známých a je vlastně docela zvláštní, že jsme se nepotkali dřív. Jednou jsme se potkali v kavárnobaru u našeho společného kamaráda, kde jsem měla rande a on tam byl se svými kamarády. Ještě ten večer mi napsal zprávu, ale já jsem si toho nějak nevšimla. Až asi po čtrnácti dnech. Pak jsme si začali psát. A na prvním rande už bylo jasný, že spolu zůstaneme. Hned od začátku jsme spolu začali i bydlet.

A mluvili jste hned o dětech?

My jsme mluvili vlastně hned o všem. Bylo to jako z romantickýho filmu. Hned jsme věděli, že je to „ono“.

A hned se povedlo i miminko…

Chvíli jsme tomu ještě dali, abychom si užili nějaké chvíle jen ve dvou, což je dobře, protože by nám to asi bylo líto.

Jak jste Kryštofovi oznámila, že jste těhotná?

Jednoduše. Když jsem to zjistila, tak jsem mu to prostě zavolala. Takže asi nejblbější možnej způsob. (smích) Ale já jsem to prostě nemohla vydržet, vůbec jsem nevěděla, co si s tou informací počít. Navíc jsem ten den měla premiéru Starců na chmelu, takže jsem mu musela oznámit, že nebude plánovaný večírek. Udělala jsem si vlastně test kvůli tomu mejdanu, abych věděla, jestli se můžu napít. Uvědomila jsem si, že jsem celkem zodpovědná! Nechtěla jsem to hodit za hlavu. Ale takovýhle výsledek jsem popravdě moc nečekala. Oba jsme se s tím tak trošku vypořádávali. Pro mě to bylo hrozně zvláštní, protože já jsem miminko moc chtěla, ale zvyknout si na to nebylo najednou tak jednoduchý, jak jsem očekávala. Tělo začne dělat divný věci, je to celkově dost zvláštní stav. Na miminko se ale samozřejmě oba strašně těšíme, Kryštof se mnou byl i na ultrazvuku…

A k porodu se s vámi taky chystá?

Ano, chce u toho být.

Máte o porodu nějaké konkrétní představy?

Když to půjde, ráda bych porodila přirozeně. Mám domluvenou dulu a když jsme se o tom minulý týden bavily, začala jsem se na porod vyloženě těšit. Ségra si u porodu taky nic nevzala, měla přirozený porod, a jak jsme se o tom nedávno bavily, začala jsem věřit, že to může být hezký zážitek. Těším se, že tam budeme s Kryštofem, že on bude vnímat, že je pro mě jeho přítomnost nesmírně důležitá. Moc si přeju, aby to pro nás byl krásný společný zážitek.

Máte nějaká konkrétní porodní přání?

To nemám. Asi si k porodu udělám playlist, ale uvidím, jestli ho vůbec budu chtít poslouchat. Chtěla bych rodit v Neratovicích. Líbí se mi, že si člověk na místě může určit, jak a co chce.

Víte vlastně, jestli čekáte holčičku, nebo chlapečka?

Vím to, nevydržela bych to nevědět. Viz to, jak jsem Kryštofovi oznámila těhotenství.  Nejsem schopná udržet nějaké svoje tajemství. Cizí, to jo. Jsem v tomhle strašně netrpělivá. Nechala jsem si to říct hned, jak to šlo. Naštěstí Kryštof byl na tom stejně. Takže jsme to věděli hned od začátku. Bude to holčička. Můj exmanžel má dva kluky, Marice (Šoposké, herečce a blízké kamarádce Bereniky, pozn. red.) se narodil druhý kluk, tak jsem si říkala, že by bylo fajn, kdybych měla holku, že těch kluků kolem už je hodně. Vlastně celoživotně jsem počítala s tím, že budu mít holku. A je zvláštní, že to tak dopadlo.

Máte už vybrané i jméno?

Máme. Možná, jak mám sama takový dlouhý tvrdý jméno, jsem se tak zaměřila naopak na ty krátký. Líbí se mi Lota, Ela, Ema, Mia… Měla jsem dlouho vybrané jméno pro holku, a když jsem to říkala exmanželovi, nelíbilo se mu. A Kryštofovi se líbilo na první dobrou a nad žádným jiným jsme ani nepřemýšleli. Takže vybráno máme, jen si to ještě chvilku necháme pro sebe.

Celý rozhovor najdete v lednové Mamince, která je v prodeji ještě do středy (ve čtvrtek 16. 1. vychází Maminka nová). Aktuální číslo můžete také koupit na ikiosek.cz.

Témata: Těhotenství, Porod, Slavné maminky, Miminko, Rozhovor, Mateřství, Instagram, prsa, Berenika, večírek, Berenika Kohoutová, Pavel Čechákem, YouTube, NIC, Ten večer, Lot, Playlist, Kohout, Kluka, Stopka, Ségra, Exmanžel, Facebook, Lota, Vyšehrad