Maminka.czRodina

Na Slovensko už jedině Peugeotem 308 SW

redakceRegina Rothová 22.  1.  2016
Devět let pracuji jako produkční v Mladé frontě a moje práce mimo jiné obnáší i zařizování focení pro slovenské tituly, které má naše vydavatelství v portfoliu. Začátkem října jsme vyrazili z Prahy do Banské Štiavnice fotografovat zpěvačku Zdenku Prednú na titulku časopisu Maminka.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Vždycky cestujeme společně; kromě mě fotografka, vizážistka, stylistka a supervizor z redakce (ta se k nám přidala až na Slovensku). Je jasné, že dopravit celou skupinu z Prahy na Slovensko vyžaduje logistický um, dokonalou organizaci, ale hlavně bezpečný, spolehlivý a pohodlný vůz. Tentokrát jsme dostali zapůjčený Peugeot 308 SW.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Hned jak jsem do něj usedl, osahal jsem a vyzkoušel vše, co v něm šlo nastavit. Jsem totiž typický muž, takže navěky malý kluk, a tento vůz mi poskytl široké pole působnosti. Některé možnosti jsem však ocenil až na dálnici, některé dokonce až po návratu, dříve na ně bohužel nebyl čas.

První milé překvapení čekalo už při odjezdu. Vždycky přesouváme spoustu vybavení, oblečení, dekorace… Mé spolujezdkyně byly skeptické, ale francouzský lev ukázal hlubiny úložných prostor a zvládli jsme to s přehledem. Zavazadelník totiž spolyká až 610 l, což je v této kategorii vozů unikum. Pocit vzdušnosti a volnosti v kabině dopřeje prosklená panoramatická střecha.

Řidič ocení pohodlí při řízení díky chytrému a adaptivnímu tempomatu, ve kterém pomocí dotykového displeje nastavíte rychlost a odstup, navíc umí hlídat bezpečnou vzdálenost a v ohrožení automaticky nouzově brzdit. Cesta příjemně utekla, vůbec jsem necítil, že mám plně naložené auto a vezu tři spolujezdce. Motor byl i přes vysokou hmotnost vozu svižný a překvapivě úsporný.

Klepněte pro větší obrázek

V Bratislavě jsme naložili ještě naši slovenskou redaktorku a vydali se na zbytek cesty. Ke slovu přišla vestavěná navigace přesná jako hodinky a díky velkému dotykovému displeji i velice přehledná. Velmi jsme ocenili, že navigace ve francouzském voze umí česky. Cestou zpět do hotelu nás naváděla spolehlivá LED světla, já zase s vděkem využil masážní funkci sedadla. Přece jen sedm hodin za volantem může být únavné, ale ne v tomto voze! Zkrátka jsem si pracovní výlet užíval každou minutu a to mi určitě potvrdí každý, kdo se v Peugeotu 308 SW již svezl.

Klepněte pro větší obrázek

Po návratu do Prahy jsem neodolal vyzkoušení ještě jedné vychytávky: automatického parkování neboli Park Assist. Dokonce jsem si natočil video, jak auto parkuje bez řidiče. Vpravo, vlevo, podélně i kolmo, nebylo nic, čím bych vůz zaskočil, a z parkovacího místa umí i sám vyjet. Přiznám, že jsem tohoto šarmantního Francouze vracel se slzou v oku.

Témata: Rodina, Jedi, Úložný prostor, Stylistka, Střecha, Malý kluk, Jed, Vyzkoušení, Vizážistka, Slovensko, Displej