Nadýmání? Babské pověry vašemu miminku neuleví

Reklama 26.  8.  2015
Prdíky. Slovo, které mnoha maminkám nahání hrůzu. Miminko zničehonic začne plakat, kroutí se, je zarudlé v obličeji. Jak mu pomoci? Existují snad tisíce „babských“ rad, nicméně ověřený účinek mají pouze léčivé přípravky, např. s účinnou látkou simetikon, který je obsažen také v kapkách Espumisan.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

U miminek se problémy s bolavým bříškem vyskytují především v prvních třech měsících života. Jejich výskyt obvykle souvisí s nezralostí trávicího systému, který si teprve zvyká na život mimo tělo maminky a musí se postupně naučit správně fungovat.

Kojenecká kolika může být jednou z příčin bolesti bříška. Statistiky ukazují, že u 80 % kojenců trpících kolikou se obtíže objevují již v druhém týdnu života. Není škodlivá pro vývoj ani pro zdraví dítěte, avšak pro miminko je velmi nepříjemná a rodiče si s ní často nevědí rady.

Při výběru kapek proti nadýmání je vhodné volit lék s dobrou účinností a příznivým bezpečnostním profilem. Espumisan jsou nejprodávanější kapky s obsahem simetikonu. Ten miminku usnadní vstřebávání plynů ve střevě a jejich přirozený odchod.

Klepněte pro větší obrázek

Velkou výhodou simetikonu je, že působí pouze fyzikálně, což znamená, že se nevstřebává ze zažívacího traktu do krevního oběhu, ale pouze traktem projde. Nemusíte mít proto obavy, že by podání Espumisanu bylo pro vaše miminko zbytečnou zátěží.

Aplikace léku Espumisan kapky 100 mg/ml je velice rychlá a jednoduchá – pro úlevu u kojenců stačí přidat 5-10 kapek do každé lahvičky s kojeneckou výživou nebo nakapat na lžičku a podat kojenci bezprostředně před každým kojením. Espumisan se prodává s banánovou příchutí, takže kromě toho, že kapičky vašemu miminku mohou ulevit, tak mu nebudou chuťově nepříjemné.

Pokud však máte pocit, že problémy vašeho dítěte jsou závažnější než obyčejné prdíky, rozhodně neváhejte navštívit svého pediatra, aby mohl zjistit příčinu obtíží a vyloučit případné závažnější onemocnění.

Klepněte pro větší obrázek
CZ-ESP-60-2015.08.21

Video