Maminka.czNaše tipy

Naše tipy: Čisticí gel na dětské ruce, eko kapesníčky a déčko, které teď potřebujeme

27.  2.  2021
Před rokem jsme si to možná neuměli představit, teď bez dezinfekce na rukou ani nevyrážíme ven. Tak si aspoň pořiďme takovou, která bude vonět nám i našim dětem. A o návratu látkových kapesníků v ekologickém balení už jste slyšeli?

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Nehodil by se vám čisticí gelík na ruce pro děti od českého výrobce Aromatica? Je šetrný i k té nejcitlivější dětské pokožce, obsahuje výtažek z heřmánku a příjemné jahodové aroma, které děti většinou milují.

Dětskou kůži nedráždí ani nevysušuje a zanechává ji jemnou, ošetřenou a provoněnou, ale hlavně dokonale čistou. Hodí se tak pro děti již od jednoho roku, pro které by byly jiné dezinfekce příliš agresivní. Ideální je ve všech situacích, kdy dětem nemůžeme umýt ruce, na cestách či kdekoli mimo domov.

K dostání ve vybraných prodejnách zdravé výživy a lékárnách po celé ČR nebo v e-shopu www.aromatica.cz za 89 korun. 

Naše tipy: Trika, která nepropotíte, barevné dětské legíny a folklórní ponožky

Když přijde na kapesníky, dáváte přednost látkovým, nebo papírovým? Pokud těm druhým, ale vadí vám jejich neekologičnost, možná by vás mohla zaujmout novinka nazvaná LastTissue. Jejím výrobcem je značka Lastobject. 

Kapesníčky na první pohled zaujmou designem – speciálním pouzdrem v šesti pastelových barvách z jemného a zdravotně nezávadného silikonu. Mimochodem, každá barva znázorňuje jeden ohrožený druh, který je možné používáním LastTissue zachránit. Takže třeba zelená připomíná palmy, černá zase kaloně a tyrkysová vážky. 

Uvnitř balení se ukrývá šest bílých kapesníčků z organické bavlny, se kterými jsou i rýma a smrkání hned snesitelnější, a dokonce šetří i namáhanou pokožku nosu. 
LastTissue se dokonale hodí i pro jakoukoli jinou příležitost, jako je otření slzících očí, utření úst nebo mokrých rukou po mytí. Stylově budou vypadat i na stole nebo v kabelce. Kapesníčky lze vyprat a použít až tisíckrát. Jejich tvůrci v nich  spojili to nejlepší z látkových kapesníčků s balíčkem těch papírových, a tak vznikl LastTissue. 

Šest kapesníčků včetně pouzdra pořídíte za 559 korun, šest náhradních kapesníčků za 279 korun. 

Podle čeho vybrat autosedačku a jakým hodnocením věřit a jakým vůbec ne?

A rozhodně se teď vyplatí udělat něco pro svou imunitu a i na to by se našlo pár tipů. Například přípravek IMUNO PROTECT od BIOMINU – doplněk stravy s vitaminy C, D a zinkem. Céčko zrychluje reakci imunitního systému, déčko zajistí, aby se organismus neobrátil proti sobě, a zinek chrání buňky před napadením a podporuje růst imunitních buněk. Balený v tobolkách, bez lepku a laktózy. Vhodný i pro vegetariány. Koupíte na www.vitalpoint.cz za 335 korun.

IMUNO PROTECT Junior + je minerální a vitaminový doplněk stravy s obsahem vitaminu C, D3 a zinku. Přispívá k posílení imunity u dětí od 7 let, k snížení vyčerpání a únavy a k ochraně buněk před oxidačním stresem. Balený v tobolkách, bez lepku a laktózy. Balení 60 tobolek stojí 305 korun. 

Jak konečně rozmluvit batole? Začněte tréninkem hrubé motoriky
Pohádky na dobrou noc: Čtete je dětem? Tady jsou důvody, proč byste to měli dělat
 
Témata: Zdraví, Imunita, Naše tipy, Nákupní tipy, Legíny, Tobolka, Ted, Tip, Dezinfekce, Déčko, Kapesníček, Česká republika, Gel, Céčko, Kapesník, Pokožka, Ručička, Balení, Zdraví na Heureka.cz