Maminka.czSlavné maminky

Nastávající maminka Nikol Švantnerová: Těhotenské hormony? Teď už je to lepší, ale byla jsem příšerná!

Dita Mrázková 21.  10.  2022
Právě dnes slaví bývalá Miss a modelka kulatiny, ale ten nejlepší dárek dostala už před pár měsíci. Jak novinu, že se stane mámou, oznámila nastávajícímu tatínkovi? Co ji v těhotenství překvapilo na vlastním těle? A jakou radu k nezaplacení dostala od zkušenějších?

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Tak, Nikol, upřímně přeju všechno nejlepší! Jak se coby čerstvá „třicítka“ cítíte? 

Děkuji moc. Abych řekla pravdu, i když je to pouze číslo, hodně jsem to řešila, měla jsem z toho strach. Ale teď se na všechno, co přijde, moc těším. Mám vše, co jsem si přála, jsem šťastná a věřím, že zase začíná další kapitola.

Máte v plánu nějakou větší oslavu?

Na třicetiny jsem si přála velkou oslavu, ale vzhledem k těhotenství se mi do toho příliš nechce, oslavím to v rodinném kruhu, lehce s přáteli a pořádnou oslavu si dopřeji příští rok.

VIDEO: Nové číslo časopisu Maminka s Evou Perkausovou

Není tajemstvím, že miminko, které čekáte, bylo plánované. To jste si k těm třicetinám uměla naložit panečku hezký dárek! 

Miminko jsem si do těch 30. narozenin přála a nevěřila bych, že se mi to splní. Popravdě jsme si oba nadělili k našim narozeninám to nejkrásnější, co šlo.

Jak jste tu novinu oznámila partnerovi a rodičům?

Ondřejovi hned v tu chvíli, uplakaná, šťastná, když sekal zahradu. Rodičům už hezky jako překvapení.

Jak těhotenstvím procházíte, jaké byly první tři měsíce a jak se cítíte v tom druhém trimestru?

První trimestr byl náročnější, ale mohla jsem fungovat, normálně pracovat, takže až na nevolnosti a únavu to celkem šlo. Teď je to nárazové, ale užívám si každou chvíli. Každý den, týden je pro mě nový a přináší něco jiného, zkrátka "jiný stav"...

Jak vámi cloumají hormony? 

To byste se spíš měli zeptat Ondřeje! (směje se) Ale vážně, teď už je to lepší, i když jsem byla jednu dobu příšerná. 

Co těhotenské chutě, vůně…? Překvapila vás v průběhu těhotenství na těle nějaká zásadní změna?

Popravdě asi ani ne, jedlík jsem byla vždycky, i když občas těmi chutěmi překvapím samu sebe. Hodně mě překvapilo, jak si tělo o jídlo řekne a jak mnou cloumá únava, na kterou jsem nebyla vůbec zvyklá.

Máte v plánu se po porodu vrátit k modelingu?

Nic neplánuji, uvidím, jak vše půjde, co přijde. Užívat si každou chvilku jak teď, tak potom, za ničím se nehonit, to je pro mě priorita. Co se má stát, se stane. (usmívá se)

Jakou radu k nezaplacení jste ohledně těhotenství či mateřství už stihla dostat?

Hodně spát, dokud to jde!

Momentálně žijete se svým partnerem na Moravě. Chtěli byste se tam usadit? 

Jak říkám, už moc neplánuji, přestěhování na Moravu tedy v plánu taky nebylo. Ale osud si to tak přál a já budu stejně šťastná kdekoliv, kde bude má rodina. Ale Moravu mám ráda, zvykla jsem si a jsem tu spokojená.

Dnes je velkým tématem doby domácí porod. Umíte si představit, že byste rodila doma, jen za přítomnosti partnera a porodní asistentky?

Nejsem moc zastáncem domácích porodů, přijde mi to i trochu nebezpečné, člověk nikdy neví, co se může stát. Ale volba je na každém.

Témata: Těhotenství, Láska a vztahy, Slavné maminky, Životy slavných, Instagram, Celebrity, Matka, Sociální sítě, Nikol Švantnerová, modelka, partner, Dárek, Miss, Eva Perkausová, Morava, Novina, Rada, Maminka, Hormon, Nikol, Ted, Tipy na dárky na Heureka.cz