Maminka.czPraktické rady

Nastavte dítěti rytmus. Ale jak na to? Tady je našich 6 rad

Jana Potužníková 17.  7.  2018
Jednou z nejsložitějších věcí po narození miminka je chaos, který vnese do vašeho života. Ale měla byste vědět, že chaos je to i pro ně. A že rytmus dne si spolu srovnáte postupně. Jak?

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Devět měsíců jste na něj čekala, ladila se na svou novou životní roli. Pak vám ho dali do náruče… ale jako by vám k němu zapomněli dát návod, že? Z klidně plynoucích dní bezdětné ženy je velký zmatek novopečené matky. Potřebovala byste si odpočinout po porodu, jenže nemáte čas se ani nadechnout. 

10 důvodů, proč se v noci stále budí. Není chyba na vaší straně?


Miminko toho tolik potřebuje: jíst a přebalovat, převlékat a mazlit. I když vlastně nepotřebuje toho tolik, jen jedinou věc: potřebuje vás. Pořád. A ne pokaždé nebo pro každou z nás je jednoduché to přijmout. Možná je to i váš případ. Roky jste existovala sama pro sebe, teď máte existovat pro miminko. 

Roky váš život řídily schůzky, poznámky v kalendáři, termíny zapsané v diáři. 
Všechno bylo tak jasné, jednoduše naplánovatelné nebo přeplánovatelné. 
Teď je to jinak. První týdny po porodu miminko bourá všechnu rutinu, která vám byla vlastní. A úplně pochopitelně se dožaduje nastavení vlastního rytmu dne. Vašeho společného dne. 

Témata: Časopis Maminka, Novorozenec, Kojení, Miminko, Kojenec, Praktické rady, Stmívání, Razantní změna, Velký mezník, Nepopsaný list, Mámino bříško, Přirozený rytmus, Stará škola, Nízká teplota, Bříško, Záhon, První den, Máma, Jediná věc, Kyslík, Nezbytná součást, Nová bota, Určitá doba, Návyk, Převlek