Názor muže: Ženské záliby, které nesnášíme

Veronika 14. 4. 2012 13:49
ani nevím, jak to mám brát,tady ten článek, jako vtip? nebo je to myšleno uplně navážno? Tak já zas můžu vyjmenovat mužské záliby, které nesnáším, a že by se jich taky pěkná řádka našla....A co se týká toho telefonování: no, moje drahá polovička dokáže s kámošem telefonovat i půl hodiny kdo ví, o čem, že?
Jana 22. 8. 2017 15:48
Můj ex manžel i hodinu. tleskání tleskání
Xenuš 28. 6. 2012 11:44
To je vtipný tohle Aspoň byste mohli na začátek uvést seznam věcí co dělají chlapi a nemohou jinak.. Co třeba Neustálé nechávání ponožek všude po bytě? Nedovírání (skříní, dvěří, všeho..), ukrojení si pečiva a nechání drobky, zbytek nezabaleného pečiva, i nůž na místě, s tím, že drahá příjde a uklidí? Bla bla bla, dalo by se vyjmenovat aspoň padesát věcí.. To si asi vážený pan autor, potřeboval veřejně vylít vztek na manželku a tak rovnou pohanil celý ženský rod...
Alacot 20. 8. 2017 12:28
Tak tomu nějak nerozumím moje žena má všechny necnosti popsané v článku ,
ale i ty které popisuje Xenuš snad jen mimo ponožek.Tak v autorovi asi chyba nebude.
normální člověk 20. 8. 2017 14:35
Přece nebudu nechávat na stole nezabalený pečivo který mě stálo prachy aby to ztvrdlo, to nedává smysl, tohle může dělat tak leda chlap kterej má doma služku a ne ženu a rozhodně by si to neměla nechat líbit. Ale znam takový, jejich manželky jsou služky a oni jenom čuměj na bednu a chlastaj, obě pohlaví maj otravný zvyky, ale to co je popsaný v tomhle článku je pravda, hlavně to s těma seriálama a telefonovánim, ženskejm ale zase musej připadat hrozný naše sci-fi, postapo a jiný seriály a hlavně co jsem zjistil, tak ženský jsou uplně nepříčetný když běží v TV dokument a chlap na něj chce koukat, hlavně dokumenty o 2. světový jsou dobrý mučení pro ženskou. U nás v rodině na dokumenty čuměl táta, já, děda a skoro všichni chlapi v rodině, máma by byla schopná tu bednu vyhodit z okna kdyby jí nepotřebovala na svoje telenovely. Ale zase některý ženský na to koukaj taky, prostě to neni jenom o pohlaví, znam i chlapy co koukaj na Ordinaci, pochopit se to nedá, ale prostě existujou.
Jana 22. 8. 2017 15:56
Dokumenty o 2.světové se v pravidelných intervalech v tv opakují,takže čumět naukázky mrznoucích vojáků brodících se ve sněhu,hory lidských kostí,a mrtvol,neustále dokola,je podle mne ne příliš normální.Ke všemu ještě co si pamatuji,to s oblibou dávali v neděli ráno,tudíž ke snídani.Jistě je třeba si připomínat co se tehdy odehrávalo,ale čeho všeho s mírou.
xname 20. 8. 2017 17:26
Iveta Bartosova, pokud vim, zemrela, tudiz uz nemuze nikde nic napachat. Nebylo by vhodne, minimalne z pietnich duvodu, vemenit v clanku jeji osobu za jinou problemovou celebritu?
Zmijuška 20. 8. 2017 17:43
Jedinou poznámku k uvedeným . Vím, že to páni nemají rádi, ale někteří jako by se snažili při tom ženu přistihnout a zakoulet očima. Věřte mi, nechte je. Pokud si nebudou mít u ženy na co stěžovat, začnou se nudit. Muž nechce dokonalou a bezchybnou bytost ve svém životě. Myslím, že ani superman by dokonalou ženu nepřekousl.
Jen tak na okraj. Nesleduji seriály, ale zato znám dost mužů, kteří ano a s klidem mi vytknou, že se se mnou není o čem bavit
V 20. 8. 2017 19:18
Milá dámo, fabulace a schematizace problémů byla, je a nejspíš i bude nejúčinnějším nástrojem manipulace a ženy k ní mají genetickou výbavu, danou instinktem přežití živočišného druhu- tedy geneticky. Není tu proto objektivní důvod se nad těmito schematy pohoršovat, nedejbože bojovat proti nim. Horší je, že dnešní prudce expandující civilizace nabízí stále více možností, jak tento "boj" druhů uvnitř jednoho živočišného druhu eskalovat a vidím jedinou možnost záchrany před vyhynutím: použít jeden z darů našich tvůrců- prostou lidskou moudrost, laskavou toleranci a notnou dávku empatie. Vím to, bo patřím k cca 20% mužů se schopností nazírání tzv. "ženskýma očima" (nepleťte si to s 5% menšinou- jsem normální chlap, jen umím vycítit, co žena v dané chvíli uvítá a bylo to vždy s povděkem přijímáno...)
V.S.
ru67 21. 8. 2017 23:26
Vždycky, když čtu nějakýho chlapa samochválit se schopností nazírat věci ženskýma očima, naskočí mi nutkání se jít se s ním osobně a užít si to testování, (resp. jeho likvidaci, jestli to zas bude další ten rádobymoudrý rádobyempatický postarší pán snažící se balit baby na tuhle svou imidž, co je přitom ale tak krásně vedle jako všichni před ním podobného mínění o sobě.

Tedy, abych to nějak tentononc... Když už označujete ženy jako geneticky predisponované k fabulaci a schematizaci problémů, uvědomujete si, jakou schematizací je tvrzení "nazírám ženskýma očima"?
Nazíráte očima ženy popsané v tomhle článku?
A máte pocit, že to bylo "vždy s povděkem přijímáno"?
Pak si přidejte do vašich počtů procent vlastní výlučnosti a kategorie "vždy" stran úspěšnosti vcelku logický fakt, že pokud muž vidí ženy jako nějaké, v podstatě reaguje jen na tento jeden typ, a tudíž odezvu má taky jen od toho jednoho typu žen.

Ty ženy, které netrpí ani jedním z neduhů vyjmenovaných v tomhle článku (a znám jich pěkných pár, stejně jako několik mužů zcela opačných, byť kupodivu čistě heterosexuálníchích), mají z chlapů, snažících se k nim vetřít přes navozování zdání porozumění ženské duši, prostě jen srandu. I když jim třeba kývají, páč co taky s nima jinýho.
Je to prostě strašně průhledný, fakt.
ru67 21. 8. 2017 23:27
Bože, co to tady zas dělá s těma zdvojenejma smajlema...
V 22. 8. 2017 04:06
Čtu, a je mi smutno z toho co vidím- na této platformě jsem viděl vyhrocené postoje dvou stran a jediné, madam, o co mi šlo je vložit smířlivější tón do diskuze, bo to je bez ohledu na Vaše extrémní názory, hraničící s bezuzdým blábolem, jediné, co nás ještě může zachránit...
Asi o něco takového ani nestojíte a misandrie je klinická diagnoza, s níž se nedá pohnout. Jak říká jeden z mých tří učitelů a mistrů Exúpery: Nedokážeš-li druhého strhnout svou vizí, pak na tvých 10 argumentů najde 100 protiargumentů. Strhneš-li ho, jste bratři...
To asi nebude Vaše parketa, takže mi Vás je upřímně líto,stejně jako hada,požírajícího vlastní ocas...
PS: Ve svém civilním životě jsem ženy nikdy nelovil, naopak to musely být ony, kdo vyslaly signál, bo smyslem mého životního poslání je tvorba, která už dokázala oslovit miliony lidí na planetě, a to ve vší pokoře k darům, které jsem dostal zcela bez zásluh a tento fakt si plně uvědomuji. Vidíte mě tedy zcela chybně v duchu své vyhraněné ideologie.Sorry...V
Chibi 20. 8. 2017 18:38
Tohle už je třetí článek během krátké doby o tom, co mužům na ženách vadí... Myslíte si, že chlapi jsou dokonalí? Že oni se ničím neproviňují a jsou to takoví chudáčci, že musí trpět, když si žena čte, stará se o zahrádku, stará se o SEBE, chce si odpočinout u seriálu a je prostě jen sama sebou? Možná by chlapi měli pochopit, že nežijeme ve Stepfordu a ženy nejsou roboti, kteří jim uklidí, uvaří, udělají dobře a pak se vypnou...
vivi 21. 8. 2017 09:35
Naprostý souhlas, líp bych to nenapsala. Ještě bych snad dodala, že sotva jsem konečně zasedla k televizi, tak prý jestli nejsem moc v klidu a začal mi do toho kecat, abych v tom klidu nebyla.
22. 8. 2017 10:37
Není jediný film, seriál, prostě cokoliv v televizi (mimo noční hodiny), co bych viděla v naprostém klidu. Přijde dcera (10 let) něco řeší, přijde syn, přijde manžel... Pak si všimnu, že si květinky zvadlými lístky říkají o vodu - zaliju, zapípá pračka (mrcha), vyndám prádlo - z koupelny na tv vidím, začne reklama - mažu pověsit prádlo (po reklamě mi kus uteče), z balkónu jsem před pověším prádla mokrého sundala prádlo suché, které (samozřejmě při oblíbené Ulici) složím, při další reklamě prádlo roznosím do pokojů popř. zaklidím na žehlení.. Dámy také některá podobným způsobem sledujete svůj oblíbený pořad. Ulici mám ráda, ale nejsem na ní závislá, od nikud kvůli ní domů nechvátám.. Ulici mám ráda i proto, že když mi toho hodně uteče, za nějaký čas, se mi příběh stejně spojí... A jestli toto manželovi vadí, ať si škubne !!!
novakus 20. 8. 2017 22:11
To existuje? Myslel jsem si naivně, že čučení na TV je výsadou notně retardovaných jedinců. Autor nám tady motá do reálného života patologické chování.
ivuška 21. 8. 2017 07:36
tak nevím asi jsem chlap :) jedině na seriály koukám, ovšem ne telenovely, ale krimi, sci-fi a tak
V 21. 8. 2017 08:11
Ne, to s největší pravděpodobností nejste, jen asi patříte ke stejné skupině cca 20% populace s jistou dávkou opačných genů, což se projevuje v převážné míře jako nezasloužený dar, v menší míře pak jako prokletí a je třeba se s tím naučit žít- nic jiného se s tím dělat nedá, poznaná pravda však přináší obvykle úlevu a umožňuje potřebný odstup. Vítejte v klubu...V.S.
simivka 21. 8. 2017 10:10
...pokud se budu hodnotit podle článku, jsem z 80% jsem mužský. Jedině delší telefonáty s kamarádkou, ovšem i zde max do 30min mám hotovo.
Natálie 21. 8. 2017 16:05
Prý ,, Co zase kde napáchala Iveta Bartošová ,, HAHA autorovi tohoto článku by naopak neuškodilo si sem tam nějaký ten bulvár přečíst, aby příště uvedl lepší příklad než 3 roky zesnulou Bartošovou lol
Hihi 22. 8. 2017 22:19
Autor článku je v tom ohledně IB nevinně, bo článek je zrecyklovaný z roku 2012, viz i některé komentáře, ty jsou taky z roku 2012.
Ovšem jinak je článek poměrně nadčasový.
Jana 22. 8. 2017 15:40
Jsem opravdu štastně rozvedena,takže si mohu dělat co uznám za vhodné,mít záliby jaké chci,a nejsem ničím a nikým omezována.Co si ale pamatuji z manželství ,a vidím to i u známých a v rodině,tak největší drbny jsou bezkonkurenčně chlapi,z hospody donesou kdejaký drb.Co se týká sledování tv,vždy se u nás vše podřizovalo tomu že je zrovna hokej,fotbal nebo se jedou automobil.závody.Pokud se jela Barumka,opět se tomu vše podřídilo.Po rozvodu jsem měla pár pokusů o seznámení a udělala jsem i tam zkušenost ,že protějšek automaticky předpokládal že z jeho návyků co se týká zálib a koníčků nesleví.Takže nastávaly situace že pán jel za svou zálibou ve víkend,ovšem když jsem se příští víkend nemohla já věnovat jemu,byl ohen na střeše.
V 22. 8. 2017 16:32
Je náročné se v dospělém věku a s balíkem životních zkušeností přizpůsobovat zcela cizím světům. měl jsem v životě jednu průvodkyni, která mi suplovala matku, byť byla matkou mého zemřelého přítele (23let) a adoptovali jsme se navzájem tak nějak bez jediného slova. Líčila mi často, jak na toho "svého" chyře a laskavě šla, i když byli dle mého pozorování byli od sebe astronomicky daleko. Jezdila s ním na motorce na fotbalové zápasy a řvala GÓÓL, když se náhodou podařilo vesnické partě trefit branku a přitom to měla v podstatě tzv."na háku". Odměnou jí ale byla svoboda, se kterou mohla realizovat vše, co považovala za prospěšné a i pro ni potřebné a nikdy nedošlo ke konfliktům.Na toho svého pohlížela s laskavým nadhledem a velkou dávkou shovívavosti, jak už jsem výše psal a byl napaden feministkou 67. Můj učitel kdysi napsal: slova jsou zdrojem nedorozumění a já dodávám, že se sice paradoxně narodila proto, aby si lidé porozuměli, mnohdy jsou však nedostatečná...
To co popisujete jen dokazuje, že jsme stvořeni k párovému životu a neomezuje se to pouze na reprodukční období, jen s sebou nesete balast prožitků minulého života a perspektivní kandidát ho bude nést nejspíš také. Dobrá zpráva je, že my muži jsme jednodušší, než ženy (máme proto také zkrácený jeden chromozom na Y) a je třeba akceptovat, že máme v hlavě krabice na vše zcela izolovaně a pozor! jednu krabici NIČEHO, do které se v žádném případě nesmíte snažit vstoupit. V y zase máte v mozku siť drátků, kterými vše běhá sem a tam v nejrůznějších kombinacích a permutacích současně a tak se potom rodí konflikty...
Nevím, jestli jsem pomohl, ale úmysl byl dobrý- podívejte se na internetovou stránku "Tale of Two Brains 1" s pastorem Markem Gungorem...
PS: vybíráte si na správném místě?...
V.
Jana 22. 8. 2017 20:16
Máte pravdu,je to náročné,přizpůsobovat se.Ovšem není to nemožné.Pokud ale vidíte že se přizpůsobujete jen vy tomu druhému a on se tzv.veze,řeknete si že to vám není na stará kolena potřeba.
V 23. 8. 2017 16:26
Milá Jano, paradoxně řeším podobný problém po 18-ti letech trpělivých a nenásilných pokusů o stržení mé spolubydlící na svou stranu a jak se ukázalo, zcela bez úspěchu a přišel čas radikálního nekrvavého řezu ( nemluvím tu o manželství, to už dávno před lety zrušila schizofrenie a na to lék neexistuje. Z něj mi ovšem zůstala ku vychování dcera, a to bez pomoci babiček, dědů, či tet a strýčků. Byl pro mě nevšední zážitek jako analyticky myslícího chlapa pozorovat bezmocnost matek vůči svým ratolestem, ale to je jiný příběh...). Protože jsem přesvědčení, že manželství je sice riskantní podnik, ale jen jednou- nikdy bych tento pokus neopakoval podruhé a tak mě těžko může někdo vinit, že nemám dostatek trpělivosti s partnerem, vůči němuž nemám žádné závazky. Dost ale samomluvy: Jestliže máte už natolik vyhraněné představy o životě, nezbývá než se podle zásady "nejprve vyjmi trám z oka svého a pak vytahuj třísku z oka svého bratra" opravdu sebekriticky podívat na sebe a teprve pak, dojdete-li k názoru, že nejste zcela dokonalá, ale až tak úplně špatné to zase není, nezbývá, než se porozhlédnout po vhodném adeptovi prostě v jiném prostředí (já bych si např. nikdy nehledal partnerku v hospodském prostředí, ač to mnozí známí kolem mě udělali a se zlou se obvykle potázali)- tedy pokud Vám to vůbec za to ještě stojí...
Přeji hodně štěstí, ale pamatujte- pravidla se určují zásadně vždy předem, bo pak už obvykle zůstanou jen oči pro pláč, a platí to nejen v obchodně-právním styku, ale i v reálném životě. Můj známý, filozof a spisovatel Pepa Hausman, kterého nenávidí snad všechny feministky v Evropě (vč. p. Marxové, která bohužel nese jméno mého obdivovaného filozofa ekonomie) definoval postoje takto raněného příslušníka druhu Homo sapiens sapiens jako "blbec ve hře", takže pozor, ale žito pro flintu možná ještě nedozrálo...
V
Jana 23. 8. 2017 19:29
Zcela dokonalý není nikdo a kdo by si to snad o sobě myslel,brzy mu život "otevře oči".Po několika pokusech a sama sebe přemlouvaje"ale tak bud ještě více a více tolerantní",jsem dospěla k názoru že samotné mi bude nejlépe.
Silvia 22. 8. 2017 23:10
Hahah, tak podle toho popisu já jsem chlap a můj chlap je ženská: dělá přesně tyto věci!!!
Eva 23. 8. 2017 08:24
V tom případě jsem chlap jako když vyšije ....
Kač 23. 8. 2017 13:28
... jo, tak můj přítel je v tom případě ženská jako fík a já za ním těžce pokulhávám!
V 23. 8. 2017 16:43
Vůbec nepokulháváte a moje reakce platí i pro paní Silvii a Evu: berte to jako přednost nebo nezasloužený dar -zkuste ho využít ku prospěchu společné věci, stojí-li Vám to ovšem za to. Jen malá část mužsko-ženské populace je nadána schopností vnímat okolní svět tak nějak očima druhého pohlaví a já osobně se to snažím vnímat právě tímto způsobem-berte to tedy jako svou výhodu a využijte ji (teď se ovšem cítím jako renegát svého živočišného druhu, ale mým životním kredem je hledat nejhubší, nejryzejší pravdu, bez ohledu na následky...)
V
30

Video