Maminka.czVaše příběhy

Nechte si rady! Okolí jí říká, že má po porodu shodit. Syna však adoptovala

redakce 13.  8.  2019
Na mateřské dostanete mnoho nevyžádaných rad. Své o tom ví i maminka adoptovaného chlapce, kterou zaskočila upřímnost prodavačky ve zlatnictví. Ta jí doporučila zhubnout poporodní kila, aniž by však tušila, že žena chlapce nerodila, ale adoptovala. "Nesuďte lidi podle obalu," vzkazuje proto tahle máma.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Lacey Marie Giebel měla problémy s váhou již od své puberty. Svá kila řešila každý den. V jídle se velmi omezovala, denně cvičila, a stejně se trápila. "Já mám jednoduše sklony k nadváze. Odmala jsem s tím bojovala. Až v pubertě jsem zhubla, a to jen kvůli jedné známé. Řekla mi totiž, že bych rozhodně neměla nosit bílá trička, protože mi prosvítají špeky," vzpomíná Lacey. 

Trápení s váhou ji přešlo až s příchodem jejího partnera, který ji miloval takovou, jaká je. Brzy po seznámení si Lacey svého milovaného vzala a plánovala s ním založit rodinu. Jenže přišla velká rána! Lacey mít vlastní dítě nemohla, proto se manželé rozhodli miminko adoptovat. Netrvalo to dlouho a Lacey měla doma čerstvě narozeného chlapečka. "Nebyla jsem připravená. Během těhotenství se žena nějak přizpůsobí tomu, že bude máma. Já jsem do toho ale skočila ze dne na den."

Má rozštěp, řekl lékař a navrhl potrat. Dítě si nechala, je z něj krásný kluk

S novým členem rodiny přišly i obrovský strach a další přibývání na váze. "Většina maminek po porodu hubne, u mě to bylo ale naopak." Péče o synka byla sice krásná, ale pro Lacey velmi namáhavá a stresující. Na procházky s kočárkem se mladá maminka odvážila až několik týdnů po porodu. Zavítala i do blízkého zlatnictví, kde si nechávala čistit snubní prstýnek. Při té příležitosti prosila o drobné úpravy šperku. "Paní u pultu mi oznámila, že s úpravami mám rozhodně počkat, až shodím poporodní kila. Jenže já syna nerodila."

Trapnou a velmi nepříjemnou situaci Lacey ustála a z klenotnictví okamžitě odešla. "Byla jsem opět tam, kde jsem začínala. V depresích a slzách! Nesdílím tento příběh, aby mi lidé říkali, že jsem krásná a paní prodavačka pouze velmi prostořeká. Chci, abychom si uvědomili, že k sobě máme být vlídní a že bychom neměli ostatní hodnotit podle obalu," dodává na závěr Lacey.

Při znásilnění otěhotněla. Potrat odmítla. Bylo to peklo, ale syna miluji
Témata: Porod, Láska a vztahy, Po porodu, Vaše příběhy, Syn, Adopce, Hubnutí po porodu, oko, znásilnění, prodavačka, Obal, Maminka, Seznámení, Pult, Kilo, Chlapec, Máma, Bílá, Pór