Maminka.czJen pro maminku

Nedejte striím šanci!

Reklama 16.  6.  2014
Pokud jste „v očekávání“ nebo již svého malého drobka chováte, jistě jste už slyšela o striích. Strie jsou totiž skutečným strašákem většiny matek. Některé matky naberou v těhotenství až desítky centimetrů v pase, což v některých případech trvale poškodí elastická vlákna pod povrchem kůže. V místě prasklinek se objeví stříbrné, dlouhé jizvy, známé jako strie.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Jedná se především o kosmetický problém, který ženu naštěstí nijak neohrožuje na zdraví. Pajizévky, jak se striím správně česky říká, jsou jizvičky, které se objevují nejčastěji na stehnech, bříšku, bocích a zadečku. Jejich zbarvení je proměnlivé – přechází z jasně červené až po stříbřitou barvu.

Podle průzkumu mezi ženami, má predispozice ke vzniku pajizévek až 52 % žen. Díky včasné prevenci a promazávání kůže se ale nakonec strie vytvořily pouze u 12 % respondentek. Pokud si ženy nesly tyto jizvičky už z puberty nebo prvního těhotenství, promazávání vhodnými přípravky zastavilo tvorbu dalších nevzhledných strií až v 73 %.

Elasti-Q® Exclusive tělový olej proti striím byl vyvinut právě pro péči o pokožku žen v období těhotenství a kojení. Jeho inovované složení má podobu lehkého oleje pro příjemnější a snadnější aplikaci. Stejně jako jeho předchůdci je i tělový olej účinným pomocníkem v prevenci vzniku strií a příznivě působí na strie již vzniklé.

Tělový olej tvoří kombinace několika unikátních přírodních složek (například olej ze semínek granátového jablka, olej z pupalky nebo olivový olej), díky kterým napomáhá nejen chránit kůži před striemi, ale také pokožku hydratuje a vyživuje, eliminuje její nepříjemné svědění a chrání ji před škodlivými vlivy a volnými radikály.

Témata: Jen pro maminku