Maminka.czMaminka roku 2022

Nejčastěji na Instagramu řeším rozdíly mezi vulvou a vaginou. To je velké téma, říká gynekoložka Kamila Žižková

Představujeme finalistky Maminky roku z kategorie Maminka blogerka. Kamila je krásným příkladem toho, že když si dobře vyberete povolání, může být práce vaším koníčkem. Sympatická maminka osmnáctiměsíční Viktorky pracuje jako lékařka v oboru gynekologie a porodnictví a ve volném čase se věnuje instagramovému profilu moje_gynpor, ve kterém vtipnou formou vzdělává o ženském těle a sexualitě.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Když Kamila procházela Instagram, nenarazila na žádný český profil, který by gynekologickou problematiku řešil. A že jí na mateřské dovolené její obor z profesního hlediska chyběl, založila si blog.

Tedy nějaké české stránky na toto téma po narození dcery našla, ale byly složité a plné latinských názvů. „Chtěla jsem své poznatky předat jednoduchou formou, aby je pochopil každý a aby si z každého příspěvku něco odnesl,“ popisuje svůj impulz k blogování Kamila.

Mezi nejoblíbenější formáty na jejím profilu patří příběhy, ve kterých se řeší sexuální témata. „Mám tam rubriku Sexy čtvrtky, ta má největší sledovanost. Jsou tam věci, které lidi opravdu zajímají. Vše se ovšem snažíme řešit slušnou formou tak, abychom se zasmáli a zároveň se něco dozvěděli."

"Další oblíbenou rubrikou je Páteční pindání, kde řešíme zkušenosti z prvního rande nebo se bavíme o tom, jaké vtípky na ženské se nám nelíbí,“ popisuje Kamila. Občas ji prý překvapí, jak jsou lidé sdílní a co všechno jsou schopni cizímu člověku sdělit. Vše je ovšem anonymní a nikdy nesdílí konkrétní jména. Její profil je o to zajímavější, že příspěvky doplňuje autorskými kresbami.

Protože Kamila pracuje na plný úvazek, musela si s manželem vyměnit role a na rodičovské je v současné době on. „Finanční situace nás přinutila k tomu, že s malou zůstal doma manžel. O tom, že by zůstal v domácnosti, jsme se bavili už ve chvíli, kdy jsme plánovali miminko. Manžel je ten typ, ke kterému to sedí. Myslím si, že se v tom našel, naplňuje ho to. Je to větší kliďas a řekla bych, že to zvládá lépe, než bych to zvládala já,“ pochvaluje si Kamila.

Klepněte pro větší obrázek
Témata: Instagram, Inspirativní ženy, Maminka blogerka, projekt, Maminka roku 2022, galavečer, Kamila Žižková, Profil, Vagína, Rande, Mez, Gynekoložka, Maminka, Velké téma