Maminka.czPorod

Dojemnější fotku jste neviděli! Náhradní matka doma porodila syna nové rodině

kog 19.  2.  2021
Šíření nemoci COVID-19 ochromilo běžný život, ale děti se rodí dál. Tihle rodiče měli ke svému vytouženému miminku opravdu strastiplnou cestu. Přes marné pokusy otěhotnět, nevydařené umělé oplodnění po náhradní mateřství. A nějaká nemoc je nemohla zastavit. V téhle divné době přivedli společně s náhradními rodiči na svět syna. U nich doma.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Přes dva roky se výživová poradkyně Mirelle Leguia s manželem snažili o miminko, podstoupili několik pokusů o umělé oplodnění a nakonec se rozhodli, že vyhledají pomoc náhradní matky. Vytoužené dítě se mělo narodit v dubnu, bohužel, nikdo netušil, že svět bude v té době čelit pandemii koronaviru.

To však manžele z texaského Austinu nezastavilo. I když jim nemoc COVID-19 narušila porodní plán, který měli sjednaný s porodnicí.

TO NEJÍM! 40 originálních výmluv dětí, které odmítly naservírované jídlo

Nakonec se malý Luca narodil u svých náhradních rodičů doma, bez roušek a za asistence své budoucí maminky a tatínka. A že to bylo hodně silné a emotivní, dokazuje tahle fotka, kterou sdíleli na facebookových stránkách Peaceful Birthing. 

"Bylo to neuvěřitelně emotivní. Být poprvé mezi lidmi bez roušek a masek a při této neopakovatelné chvíli. Po celé té tragédii COVID-19, které teď čelíme, jsem věděl jediné – život jde dál. Byl jsem svědkem zrození uprostřed celosvětového zármutku. Nyní jsem více než kdy jindy inspirován silou lidstva a vytrvalostí lásky," píše se u příspěvku, který má více než 2 tisíce lajků a tisíc sdílení. 

Lucova matka si v době, kdy čekala až náhradní matka porodí, dokonce nechala uměle spustit laktaci, aby mohla kojit nebo si dělat zásoby mateřského mléka. 

Další porodní fotky jiných rodin si můžete prohlédnout v naší galerii. Co na ně říkáte? Šli byste do toho a nechali si nafotit porod? Podívejte se na neskutečně emotivní fotky. 

VIDEO: Video z porodu v přírodě jako bonus

Emoce, únava, dojetí! Výjimečné fotky zachycují chvíle krátce po porodu
S dětmi nás baví svět! Tyto fotografie vás přesvědčí, že rodičovství je nevyzpytatelná disciplína

Speciál o koronaviru

Koronavirus se objevil poprvé na začátku prosince 2019 v  čínském městě  Wu-chan. Onemocnění, které tento koronavirus způsobuje, dostalo označení COVID-19.  Koronaviry vyvolávají nemoci od běžného nachlazení po syndrom akutního těžkého onemocnění dýchacích cest. Onemocnění se přenáší vzduchem  kapénkovou infekcí a nejčastěji zasahuje sliznice horních a dolních dýchacích cest a spojivky. Inkubační doba je 7 - 14 dní. Mezi příznaky koronaviru patří zvýšená teplota, dušnost, kašel, únava a bolesti svalů.

Uzavření škol|Nárok na ošetřovné|Testování na koronavirus|Léčba koronaviru|Rouška bez šití
 
Témata: Koronavirus, Porod, Rodina, Mateřství, Miminko, Syn, Od těhotenství k porodu, Matka, Rodiče, Nemoc, Umělé oplodnění, Náhradní matka, Texas, IAPBP, Houston, Dojem, Dom, Austin, Luco, Pór, Fotka, Náhradní mateřství, Oplodnění, Náhradní rodič, Heidi

Video