Maminka.czZdraví

Budete plakat dojetím: Darovala holčičce kostní dřeň, pak ji pozvala na svou svatbu

Gabriela Kolinová 31.  3.  2021
Na svatbách se často pláče dojetím, na téhle svatbě však slzy neudržel ani ten největší tvrďák. A je možné, že to byl vůbec ten nejdojemnější obřad. Nevěsta totiž před dvěma lety darovala kostní dřeň, která malé holčičce zachránila život. A teď ji pozvala na svou svatbu, dokonce si ji vybrala za družičku.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Malé Skye byly teprve tři roky, ale už jí byly diagnostikovány dva druhy rakoviny. Doktoři jí dávali zhruba desetiprocentní šanci na přežití, ale její rodiče boj nikdy nevzdali.

Denně dostávala transfuze krve a trombocytů, v nemocnici byla dlouhých deset měsíců a podstoupila chemoterapii i transplantaci kostní dřeně. 

Pětadvacetiletá Hayden Hatfield Ryals z Alabamy se rozhodla, že se zapojí do seznamu dárců kostní dřeně na vysoké škole. O rok později lékaři zjistili, že by byla ideální dárkyní pro tehdy dvouletou Skye. Hayden ani chvíli neváhala: "Darování kostní dřeně mi přišlo smysluplné," říká. Přestože dárci zůstávají v anonymitě, obě rodiny se chtěly setkat. Psaly si zprávy, e-maily, volaly si a pak Hayden pozvala Skye na svou svatbu

"V místnosti, kde se obřad konal, nezůstalo jedno oko suché," řekla CNN svatební fotografka Jeannie Broadway. "Dokonce bylo slyšet, jak lidé vzlykají," dodala. Jak taková svatba vypadala, se můžete podívat na videu. 

Maminka malé Skye, Talia Savren Mc Cormick, vzkazuje všem, že zapsat se do registru dárců kostní dřeně je jednoduché: "Každý z nás může zachránit někomu život a nemusí být zrovna superhrdina!" 

Smáli se mu, že je zrůda. Pomohla až kočka se stejnou vadou
Kojit na vlastní svatbě? Není problém. Tyhle nevěsty jsou důkazem
Má rozštěp, řekl lékař a navrhl potrat. Dítě si nechala, je z něj krásný kluk
Témata: Zdraví, Děti, Video, Batole, Vaše příběhy, Nevěsty, Holčička, Nevěsta, Alabama, Dřeň, CNN, Kostní dřeň, Dárce, Tvrďák, Drén, Svatba, Obřad, Kos, Družička, Vysoká škola, Dojetí, Malá holčička, Transfúze, NEJ, Přežití, Zdraví na Heureka.cz