Maminka.czLéto s dětmi

Osm nejlepších aquaparků v Česku: Sem rozhodně musíte o prázdninách s dětmi vyrazit!

Simona Procházková 7.  7.  2023
Extra dlouhé tobogány, divoké řeky a další adrenalinové atrakce, vířivky, slané i dětské bazény, vodní masáže a zábavné vodotrysky! Plánujete dovolenou nebo výlet plný zábavy, odpočinku i pohybu? Inspirujte se! Přinášíme tipy na top aquaparky a vodní světy, které si užije celá rodina!

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Můžete tady strávit celý den a nebudete se nudit ani minutu! Děti se vyřádí a unaví, rodiče (i prarodiče) si zase příjemně odpočinou, zaplavou si nebo se vrátí do dětských let při dovádění s ratolestmi na skluzavkách. Nabídka je široká a vybere si každý. Aquaparky (nebo pokud chcete vodní parky či vodní světy) jsou totiž ideálním místem pro zábavu, sportovní aktivity i relax. Tyto určitě stojí za návštěvu!

VIDEO: Tipy na červencové výlety

Aquapark Frymburk

V areálu Wellness hotelu Frymburk přímo na břehu lipenské přehrady objevíte menší, o to ale sympatičtější a komornější vodní království. Nechybí tady nic pro spokojenost dětí a rodičů. Prostorná vnitřní část zahrnuje velký bazén s oddělenou částí pro plavce, tobogán, divokou řeku se silným proudem, vodní chrliče a dětský bazén se skluzavkou a brouzdalištěm. V bazénu jsou lůžka s perličkovou masáží a hydromasážní trysky. Voda je příjemně teplá.

Ve venkovní části pak můžete relaxovat ve dvou celoročně vyhřívaných bazénech, z nichž jeden je se slanou vodou. Nechybí vířivka a parní lázeň. Součástí je velký saunový svět, který se skládá z vnitřní i venkovní části, a skvělé je, že do 16 hodin mají povolen vstup i děti. Nechybí samozřejmě občerstvení. Ve stejné budově navíc můžete navštívit unikátní expozici Svět pod hladinou s akvárii a zajímavými artefakty. Zde se děti dozvědí spoustu nového o podvodním životě nejen u nás, ale i v mořích.

Aqualand Moravia

Jeden z největších a nejmodernějších vodních areálů v Česku, respektive na Moravě leží v obci Pasohlávky v srdci jihomoravské Pálavy. Vodní plocha má rozlohu přes 3000 m² a čeká tu na vás celkem 16 bazénů (některé obsahují léčivou minerální vodu z termálního vrtu), 24 tobogánů a skluzavek, 30 typů saun i rozsáhlá wellness zóna. Hned vedle se nachází hotel i oblíbený autokemp na břehu Novomlýnské nádrže. K dispozici máte několik kiosků a restaurací, kde je možnost celodenního občerstvení, nechybí ani dětský koutek. Od loňska je zpřístupněna zbrusu nová část areálu, jehož hlavním lákadlem je téměř 250 metrů dlouhý tobogán v národních barvách, na kterém pojedete i do kopce. Novinek na léto tu mají ale nachystaných mnohem víc. Celé prázdniny budou probíhat animační programy a soutěže pro děti i dospěláky. Raritou mezi vodními atrakcemi jsou tobogány Abyss a Boomerango, které si můžete vychutnat na dvoumístném raftu.

Kam na výlet s dětmi? ZOO je sázkou na jistotu. Tady je 12 tipů na ty nejkrásnější

Aquapalace Praha

Záruka rozzářených dětských očí? Opravdu nabitý letní program pro celou rodinu je nachystaný v Aquapalace v Praze. Na co všechno se můžete těšit? Mezi hlavní lákadla patří nově otevřený Pool Bar, kde se nápoje a míchané koktejly servírují přímo do vody. Po celé prázdniny budou každý den probíhat nejrůznější animační programy, děti čekají léto plné her a soutěží v pirátském stylu, závody v lodičkách Bumperboats nebo koncerty dívčí kapely Lollipopz. Všechny, bez rozdílu věku, nadchnou ojedinělá VR herna Avatar Zone přímo pod vodní hladinou a virtuální realita na tobogánu s vesmírnou tematikou.

Zajímavostí je rovněž podvodní hudba v Korálovém dómu. Ve třech palácích s vodními atrakcemi najdete mimo jiné nejdelší tobogán v tuzemsku, populární divokou řeku, bazén s mořským vlnobitím, vířivku i rozsáhlý saunový svět, který můžete navštívit i s ratolestmi. Na venkovní zahradě určitě najdete své místo k odpočinku a slunění se na lehátkách, přibyly zde i nové herní prvky a skluzavky pro nejmenší.

Babylon Liberec

Zábavní komplex v centru města láká kromě vodního světa na obří dětskou hernu Lunapark, labyrint s bludišti, virtuální hernu a IQ Park. Pod jednou střechou se zabavíte od rána do večera a ratolesti budou blahem bez sebe. V aquaparku nechybí čtyři tobogány včetně adrenalinového Tornáda pro odvážné, skluzavky, vodotrysky a gejzíry, divoká řeka, a dokonce ani vodní hrad.

Rodiče ocení několik vířivek, z nichž některé najdete v romantických vodních jeskyních, vodní masážní lůžka i relaxační zóny. Pro plavání i dovádění je tu celá řada bazénů včetně dětského s brouzdalištěm. Za teplého a slunečného počasí je otevřena venkovní sluneční terasa s výhledem na Ještěd. Součástí aquacentra je wellness zóna se saunami a parními lázněmi, občerstvit se lze v několika barech a restauracích.

Kam s dětmi vyrazit na koupaliště? Tady je 13 tipů na ta nejlepší

Aquaforum Františkovy Lázně

V nádherném lázeňském městečku na západě Čech objevíte malý rodinný aquapark s příjemně teplou vodou v bazénech a s klidnou, pohodovou atmosférou. Ve světě vody a relaxace můžete relaxovat ve vířivce, zatímco ratolesti řádí na tobogánu. V areálu jsou celkem čtyři vnitřní a tři venkovní bazény s vodními atrakcemi. Co takhle proplouvat vodní jeskyní s osvětlením? Nebo je libo podvodní masáž? K tomu slouží vodní stěnová masáž a relaxační bazén se vzduchovými masážními lavicemi, perličková koupel nebo vřídlo. Zajít můžete rovněž do sauny. S menšími dětmi zamiřte do dětského venkovního bazénu, je tady i hřiště, těm odrostlejším udělá radost již zmíněný tobogán. Venku najdete ještě velký rekreační bazén a vířivku, při hezkém počasí si tady můžete rozložit deku a slunit se na trávě či lehátku. Malý snack nebo i oběd pořídíte v restauraci, drink si dáte na baru.

Aquapark Uherské Hradiště

Chystáte se na jižní Moravu? Pak je tohle místo ideální volbou pro den plný zábavy, vodních radovánek a relaxace. Zaplavete si, strávíte aktivně čas všichni spolu a každý si přijde na své. Otestovat je možné hned několik tobogánů (mírných i těch adrenalinových). Samozřejmostí jsou plavecký bazén i bazény s atrakcemi sloužícími pro zábavu. Radost vám určitě udělá vyhřívaný bazén pod širým nebem, kde budete slastně lenošit, než se děti dosyta nabaží všech atrakcí. Ty větší najdete nejspíš v divoké řece, houpací síti nebo na skluzavkách. Pro mrňata jsou tu dětský bazén s vodním hříbkem a brouzdalištěm a prohřívárna. Ve vnitřním bazénu si užijete masážní lavice, vodní chrliče i perličkovou masáž. A pozor, ať neminete speciální nafukovací bazén pro ruční pádlování na malých lodičkách. Součástí areálu jsou restaurace, až drobotina dostane hlad, a dále útulné wellness centrum. Venku je možné uvelebit se u bazénu na lehátku pod slunečníkem.

Aquapark Laguna Třebíč

Když se ocitnete při svých toulkách poblíž tohoto nádherného města, bylo by škoda místní vodní areál nenavštívit. Hlavními lákadly jsou velký vnitřní zábavní bazén s různými atrakcemi a nezbytný tobogán. To ale zdaleka není všechno! Vodní plocha zahrnuje divokou řeku, protiproudy, houpací kolébku, chrliče vody, perličkovou lázeň, masážní a vířivá lůžka, dvě vířivky, a dokonce podmořskou jeskyni s akváriem. Na ochozu bazénu pak můžete polehávat a odpočívat na vyhřívaných lavicích a mít ratolesti z výšky pod kontrolou.

Na tobogánu s vlastním dojezdovým bazénkem se vyřádí nejen děti. Nástupní věž je ve výšce téměř patnáct metrů nad zemí (s výhledem na město Třebíč) a dráha vede krytými i otevřenými úseky. Kdo se nasytí dovádění, uvolní se ve venkovním bazénu s mírně slanou vodou. Opalovat se můžete na přilehlé travnaté ploše. Nakoukněte také do nově zrekonstruovaného wellness světa se saunami a parní kabinou. Novinkou je mokrý bufet v odpočinkové zóně, kde vzniklo okénko s nealkoholickými nápoji a dobrotami z místní pizzerie.

Vyrazte na rodinný výlet vlakem. Kam se vydat a proč je to lepší než jet autem?

Aquapark Kravaře

Bazén a vodní svět je samostatnou částí sportovního komplexu Buly Aréna. Menší, ale moderní a perfektně vybavený areál nabízí zábavu i odpočinek pro malé i velké návštěvníky. Relaxovat můžete v hlavním bazénu, kde je několik různých chrličů, vodních děl, jsou zde masážní lavice a lehátka, vodní jeskyně s bublery, a dokonce vodopádem. Hlavní atrakcí je ale divoká řeka. Pro plavce jsou v bazénu odděleny dvě samostatné dráhy. Co potěší zimomřivce? Teplota vody v tomto bazénu je 30 ºC a nechybí ani vyhřívaný whirlpool pro šest osob. Myslí tu i na prťata, vybrat si můžou ze dvou bazénků s brouzdalištěm a vodním hřibem. Bazénky jsou hluboké zhruba půl metru a vyhřáté na 30 ºC.  No a pak je tu samozřejmě tobogán, bez něj by to přece nešlo! Kromě vodních atrakcí jsou k dispozici sauna, parní lázeň i solárium, nechybí ani bar s občerstvením.

Léto s dětmi

Hledáte inspiraci, co podniknout a kam vyrazit s dětmi  o prázdninách? Kde si užijete sport, zábavu a dobrodružství? Přinášíme spoustu inspirativních nápadů, praktických tipů a rad. Dozvíte se, kde najdete nejkrásnější místa na výlety, rodinné cyklo a pěší turistické stezky, kam se vydat za kulturou, kde objevíte zajímavá místa. Nechybí ani praktické tipy a důležité informace, týkající se dovolené a cestování, které potřebujete vědět.

Témata: Děti, Dovolená s dětmi, Kam s dětmi, Cestování, zábava, Tipy na výlet, Maminka cestuje, Prázdniny, Za zábavou, Léto s dětmi, Cestujeme, Výlety, Koupání, vodní svět, Bazén, aquapark, Atrakce, Léto s tebou, Sauna, Třebíč, virtuální realita, Řeka, Lipenská přehrada, Aquapalace Praha, Česká republika, Bazény na Heureka.cz