Maminka.czKam s dětmi

Dětské herny a zábavní centra. Víte, kde najdete ty nejlepší?

Simona Procházková 20.  1.  2023
Děti se tu dosyta vydovádí a rodiče najdou zasloužený odpočinek. Případně si mohou samozřejmě pořádně zařádit a pobavit se spolu se svými ratolestmi. Našli jsme ty nejlepší dětské herny, interiérová hřiště a centra plná her a zábavy.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Šaškárna Brno

V dětském parku Šaškárna Brno mohou děti prožívat nejrůznější dobrodružství, například v tajemném labyrintu. Proplétat se nejroztodivnějšími zákoutími, objevovat poklady v nich ukryté a hrát si třeba na dobyvatele opevněného města můžete společně se svými ratolestmi.

VIDEO: 5 tipů na zimní výlety v Jihomoravském kraji

V herně čeká na malé i větší návštěvníky spousta zábavných atrakcí, součástí je kavárna, kde si můžete dopřát šálek kávy, sladkou dobrotu nebo drobné občerstvení. Výhodou je, že ať se posadíte kamkoli, odevšad na své děti uvidíte, a můžete tak mít divochy pod dohledem. Vedle zmíněného labyrintu tady najdete dvě velké skluzavky, prolézací tunel, tobogán, autíčkovou dráhu nebo elektronickou střelnici, která nadchne starší kluky i tatínky. Pro nejmenší jsou připravena odrážedla i hrací koutek.

Bambino Hodonín

Moderně vybavená herna a dětské vnitřní hřiště s bezbariérovým vstupem nabízí zábavu pro celou rodinu za každého počasí. Nechybí skluzavky a velký tobogán, velké skákací kostky, bazének s balonky a kuličkami, odrážedla pro nejmenší ani příjemná kavárna. Děti si tady užijí příjemný čas plný zábavy, pohybu a rozmanitých her. Součástí hřiště jsou dvě hrací konstrukce ze síťových chodeb s překážkami, průlezy a skluzy.

Veškeré atrakce jsou vhodné pro všechny, od batolátek od jednoho roku až po babičky a dědečky. Společně s ratolestmi si tak můžete otestovat své pohybové a kreativní dovednosti. K nácviku rovnováhy a koordinace pohybů mohou malí neposedové využít molitanové matrace a otočné válce. Jedna část herny je spíše odpočinkovou zónou, kde jsou k dispozici přebalovací pult, ohrádka pro malé děti, hračky, hrací koberec, stolečky a židličky, kde si můžou prckové malovat nebo tvořit společně s rodiči.

Toboga Fantasy Praha

Oblíbená a obrovská herna na pražském Zličíně je sázkou na jistotu. Malé i odrostlejší děti se tady spolehlivě dosyta vyřádí a zabaví klidně na celé odpoledne. Skvělé je, že téměř na všechny atrakce tady můžete společně s ratolestmi. Hala herny je rozdělena do dvou pater. V přízemí hned u vstupu je tabule na kreslení, vede sem několik tobogánů z horního patra a najdete tu také něco jako zorbing (nafouknuté koule v bazénu), při kterém se děti navléknou do koulí a různě do sebe bezpečně narážejí.

Horní patro pak tvoří většinu zábavy. Jsou tu trampolíny, skluzavky do bazénků s balonky, stavebnice, také fotbalové hřiště, tobogán s vyhlídkou, děla s balonky i motokáry. Jsou tady šatny a velká jídelna s kavárnou. Příjemné je, že si můžete vybrat skutečně zdravé varianty občerstvení. Pro návštěvníky tady chystají pravidelné doplňkové aktivity a zábavní programy.

Osm nejlepších aquaparků v Česku: Sem rozhodně musíte o prázdninách s dětmi vyrazit!

Žirafa Čestlice

Obrovskou moderní zábavní hernu FunPark Žirafa najdete na okraji Prahy v Čestlicích. Užívat si můžete na více než 90 atrakcích. Park má vnitřní i venkovní část, v té vnitřní čeká na všechny odvážlivce a dobrodruhy největší dětská prolézačka v Evropě – pětipatrová atrakce plná průchodů, skluzavek, tobogánů, prolézacích stěn, sítí, bazénků s míčky... Populární jsou dále letadlo a vláček, hasiči, interaktivní vodní hry, nafukovací skluzavka, plyšákový autodrom a kolotoče. Nejmenší dítka potěší balonkové bazénky a speciální koutek plný hraček.

Navštívit můžete rovněž 9D kino s velkým výběrem filmů, kolotoče, motokáry i elektrická zvířátka. Ve zdejší restauraci si pochutnáte na italské a mezinárodní kuchyni, samozřejmostí jsou dětská jídla i rychlé snacky a výborná káva. Z restaurace můžete pohodlně sledovat své děti. Dominantami venkovní části jsou hrad v reálné velikosti plný klouzaček a prolézaček, nafukovací hrady, trampolíny a samozřejmě houpačky.

Majaland Praha

Vydejte se na dobrodružný výlet do pohádkového světa včelky Máji, Vilíka a Vikinga Vika. V Majalandu, který najdete nedaleko pražského letiště (Majaland je součástí outletového a zábavního centra POP Airport), si budete připadat jako v pohádce i vy, nejen vaše děti. Unikátní krytý zábavní park nabízí dvanáct tematických atrakcí pro malé i velké. Občerstvení si vychutnáte v restauraci uvnitř obřího stromu a z obchůdku se spoustou hraček si domů ratolesti jistě odnesou některou z oblíbených pohádkových postaviček na památku.

Na co všechno se můžou malí i větší návštěvníci těšit? Jsou tu horská dráha, motýlí kolotoč, nejrůznější skluzavky, velký houpací strom, balonkové jezero, autodrom, hřiště včelky Máji, dinosauří kolotoč i lodičky. Pro starší potomky a hravé rodiče je připravena game zóna, ti nejodvážnější mohou vyzkoušet volný pád.

Koala Café

Spíše komornější dětské zábavní centrum spojené s kavárnou najdete v pražské čtvrti Hostivař. Nabízí aktivní zábavu pro děti a příjemný odpočinek pro rodiče za každého počasí. Nejmenší děti si vyhrají v dětském koutku, například v bazénku s měkkými míčky, pro ty o něco starší jsou k dispozici velké bludiště, šlapací káry, prolézačky různé obtížnosti, skluzavky a tobogány. Dospěláci si mohou zablbnout se svými ratolestmi nebo si vychutnat čerstvě praženou kávu se zákuskem. Součástí občerstvení jsou i čerstvé ovocné džusy nebo dětské přesnídávky, které zaženou malý hlad. Celý prostor herny lze pronajmout například pro uspořádání narozeninové oslavy s výzdobou, balonky, dortem i doprovodným programem.

Hopsárium Lipno

V zábavním centru Hopsárium v budově Aquaworldu v Lipně nad Vltavou, přímo na břehu lipenské přehrady, se aktivně pobaví a rozhýbe celá rodina. Těšit se můžete například na dvoupodlažní prolézací věž s překážkami, trampolínou a skluzavkou skoro až do bazénu, na fontánu s pěnovými míčky, střílecí kanóny nebo na venkovní část s adrenalinovou sjezdovkou pro nafukovací kruhy a dráhou pro šlapací auta. Nechybí nafukovací skluzavka, autíčka, stavebnice z kostek a herní koutek pro batolata. Populární je nafukovací klokanice, která má zavírací kapsu, kam se snadno schová i několik dětí najednou. Součástí Hopsária je malé bistro s drobným občerstvením.

Super výlety pro všechny Lego fanoušky. Do muzea, hotelu plného kostiček i Legolandu

Lunapark Liberec

Zábavní centrum je součástí Centra Babylon a tento ráj her nabízí obrovskou porci zábavy (nejen) pro nejmenší děti, které si klidně i spolu s vámi zadovádí na nespočtu atrakcí. Najdete tu vše, co mají vaši neposedové rádi – kolotoče a houpačky, vláček, nejrůznější prolézačky, skluzavky, autodrom, trampolíny i nafukovací skákací hrad nebo závodní dráhu se šlapadly.

Malí i velcí návštěvníci si můžou na vlastní kůži zkusit, jestli zvládnou zkrotit divokého býka, nebo si zahrát minigolf či fotbálek na nafukovacím hřišti. Zejména kluky a tatínky nejspíš zaujmou též vodní střílečka, ninja aréna nebo staročeská střelnice. Nechybí ani horolezecká stěna, virtuální realita a Mini Tower – věž a kolotoč v jednom, ze kterého si prohlédnete svět z výšky. Něco dobrého na zub si pak můžete dát u stánku s občerstvením.

Robinson Jihlava

Robinson je největší indoorový zábavní park na Vysočině, který nabízí spoustu originálních dětských atrakcí. Můžete sem přijít s půlročním prckem, dvouletým batoletem i malým školákem a nikdo se nebude nudit. Najdete tu několik desítek originálních dětských atrakcí. Co takhle vyzkoušet některou z prolézaček, bludný Bermudský labyrint v podobě nekonečné džungle chodeb a tobogánů, kanónovou střelnici na lodi Bounty, lodní stěžeň, pirátskou loď nebo třeba sopku?

Děti každého věku budou bavit opičí stezka a pavoučí kokony, stoprocentní zárukou dobré zábavy je autodrom. Zatímco budou ratolesti dovádět v herně, vy si můžete v klidu posedět u kávy nebo si přečíst noviny v kavárně Budík, kde vás čeká komfortní zázemí pro rodiče. Samozřejmě si tu ale podle libosti můžete zařádit společně s dětmi. Občerstvit se je možné v restauraci s nabídkou tradiční kuchyně i dětských jídel.

JoJo Park Ostrava

Dětské zábavní centrum Jojo Park v Ostravě je největším v celém Moravskoslezském kraji a nabízí super zábavu pro děti každého věku. Otevřeno je každý den, a malí nadšenci tak mohou řádit na spoustě atrakcí, jako jsou například velký skákací hrad, střílecí děla, AirHockey, šlapací káry, prolézací labyrint se skluzavkami a další. Pro nejmenší děti nechybí kuličkový bazén a speciální hernička. Veškeré atrakce mají přirozeně podporovat pohybové schopnosti a tvořivost malých dětí. Součástí je také kulturní sál, kde probíhají lekce tance, cvičení maminek s dětmi, koncerty a zábavní programy. Herna má bezbariérový vstup a je tady možné rezervovat pořádání narozeninových oslav a jiných akcí.

Témata: Děti, Dovolená s dětmi, Kam s dětmi, Tipy na výlet, zábava, Prázdniny, Výlety, Cestujeme, Za zábavou, Bazén, Atrakce, aquapark, virtuální realita, hasič, Skluzavka, Střelnice, Budík, Robinson, Kavárna, Hasiči, Liberec, Zličín, Jihlava, Tobogan, Arena, Bazény na Heureka.cz