Maminka.czDěti a mateřství

Nejmladší předčasně narozená trojčátka v UK slaví 1. narozeniny

LH 27.  11.  2012
Max, Harvey a Lucas oslavili 20. listopadu první narozeniny. Sourozenci z Wiltshire ve Velké Británii na sebe upoutávají pozornost nejen tím, že jsou trojčata. Narodili se totiž ve 25. týdnu těhotenství a i přes tento brzký porod přežili a slaví svůj první rok života, což je ve Velké Británii rekord.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Rodiče Rachael a Aschley se potomků nemohli dočkat. Jejich snažení však komplikovalo Rachaelino onemocnění polycystických vaječníků, kvůli kterému se jí podařilo otěhotnět až rok a půl po svatbě. Čekání se jim ale vyplatilo – hned trojnásobně.

Dnes už jsou chlapci zdraví a plní síly, na jejich nejistý start do života však rodiče neradi vzpomínají. Drobní bratři tři měsíce bojovali o své životy potom, co přišli na svět – o 15 týdnů dříve. Nikdo tehdy nedával droboučkým trojčatům příliš šancí… Tehdy každý z nich vážil méně než 2 libry (cca 1 kilogram).

Období nejistoty a strachu je už ale za nimi. „Jsem moc hrdý na své malé bojovníky. Jsem neskutečně šťastný, že máme všechny tři doma. Jsou to úžasní kluci,“ uvedl pro www.dailymail.co.uk pyšný tatínek.

Témata: Děti, narozeniny, Sla, NEJ, Pyšný tatínek, Polycystický vaječník, Narození