Maminka.czChování a vztahy

Nejsem tlustá? Nemám co na sebe! Víme, čím štveme své muže

25.  2.  2018
Existují věty a situace, které by ze společného života váš partner moc rád vyškrtnul. Jenže k ženám tak nějak neodmyslitelně patří – zřejmě máme pocit, že život bez nich by byl jak dort bez šlehačky. Jenže co když někdo šlehačku nemusí?

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Muži nesnáší…

...když se jich donekonečna ptáme, jestli nejsme moc tlusté

Scénka před zrcadlem, řeči o špecích a očekávání, že dvacetkrát po sobě řekne: „To víš, že ne, lásko.“ „Ale to říkáš jen tak, mám přece oči.“ „Ale mně se takhle líbíš.“ „Takže přiznáváš, že jsem tlustá!!!“

Rada pro vás: Nemyslíte si, že hysterickým a ublíženým upozorňováním na svoje nedostatky ony nedostatky zmizí, že ne? Manžel za ně nemůže – vaše tělo je vaše starost a ne úplně zbytečná. Jednak jde o to, aby vy sama jste měla ze sebe dobrý pocit, a pak taky o to, aby na vás byl příjemný pohled. Možná vám to připadá přízemní, ale muži milují očima.

...když jim pořád dokola něco vyčítáme

Nepochopil, že miminu bude bez ponožek zima. Zase si nevšiml, že má u nosu nudli. Kdo mu má pořád donekonečna opakovat, že špinavá plena se nenechává ležet uprostřed obýváku – snad ne vy. Pořád ještě si nezapamatoval, že nemáte ráda gerbery, ach jo, zase gerbery. Nádobí dovede umýt jen na půl, abyste po něm zase oplachovala saponát…

Rada pro vás: Nemáte patent na chod domácnosti – máte jen svůj styl a muži mají svůj styl. Pokud stížnosti nevyvážíte úsměvem, pochvalou, povzbuzením, poděkováním (bez ironie), kde berete tu jistotu, že se po úsměvu nepoohlédne jinde.

Video: Proč je důležité mít tátu...

...když si pořád dokola stěžujeme na to, že nemáme čas sama na sebe

Naléhavým hlasem naznačujete, že vy jediná v téhle rodině skutečně něco děláte, a tudíž nemáte šanci vzít si „volno“. Domácnost by se rozpadla a všichni by bez vás zhynuli.

Rada pro vás: Potřebujete-li volno, zařiďte si ho. Bez výmluv. Vyjednejte si, které práce za vás převezme během týdne váš muž, věcně, bez výčitek a bez podmínek. Berte jako pravidlo, že si alespoň jednou měsíčně vyrazíte večer s kamarádkami, abyste přišla na jiné myšlenky. Věřte, že doma to prospěje úplně všem.

...když se je snažíme měnit

Vzala jste si ho s tím, že miluje stavění papírových modelů letadel, a teď, po roce manželství, mu systematicky a nenápadně ničíte jeho výstavku? Už patnáct let k němu patří menší bříško a pleš, a vy mu teď děláte díru do hlavy s tím, že by měl zhubnout, a ostentativně obdivujete jeho vlasatého kolegu? Miluje dokumenty z války, ale vy jste pojala myšlenku, že by měl radši milovat nekonečné seriály a na druhou světovou zapomenout?

Rada pro vás: Prrr, milé dámy. Vy taky chcete být milovaná taková, jaká jste, se všemi vašimi zálibami a případnými nedostatky, ne?

Mužský pohled: Proč se nechce(me) oženit?!

...když muže bombardujeme esemeskami nebo mu několikrát za den zavoláme

Vždyť je potřeba mu sdělit, že malá šla spinkat a vy jdete stírat podlahu. Taky mu musíte připomenout, že je potřeba cestou z práce vzít ve večerce mléko. No a pak vás napadne zeptat se, co měl k obědu.

Rada pro vás: Chcete-li někoho permanentně kontrolovat a držet v kleštích, pošlete životopis do věznice a pořiďte si uniformu. 

Ženské škodolibosti

Některé ženy se štvaní svého muže věnují takřka profesionálně. Například newyorská rozhlasová moderátorka Maria Garcia-Kalb o tom napsala dokonce knihu. 101 způsobů, jak mučit manžela je vlastně lehce sadistický návod. Jde samozřejmě o legraci. Nebo ne? Posuďte sami.

Radí všelijaké škodolibosti – schovat mu dálkový ovladač od televize, vyvolat hádku během sportovního přenosu, naplánovat mu nečekanou akci s dětmi – nebo ještě hůř – přihlásit ho jako dobrovolný dozor na akci školky.

10 „nejoblíbenějších“ vět muže

„Na co myslííííš?“
„Hádej, co je na mně nového?“
„Slíbil jsi mi, že...“
„No jo, chlap, no."
„Už jsem ti to říkala několikrát!“
„Já ti to říkala.“
„Myslela jsem si, že jsi jiný…“
„Co kdybychom zrekonstruovali byt?“
„Kde jsi byl tak dlouho?“
„Dneska ne.“

Pokud chcete udělat svému partnerovi opravdovou „radost“, opřete se do rekonstrukce bytu, vyhlaste týden romantických filmů, co nejvíc se věnujte tchyni, rozeštelujte mu zrcátka v autě, vypijte mu jeho poslední pivo, pošlete ho na nákup, ze kterého zešediví (pokud tedy běžně nekupuje nízkotučnou smetanu ke šlehání, římský hrách nebo olivový olej Corrente).

Maria Garcia-Kalb je hodně drsná – v knížce zachází docela daleko, v jedné kapitole až za hranici lechtivosti. Umíte si třeba představit, že byste svému muži zlikvidovala poctivě ukryté porno?

Že byste předstírala orgasmus (dělá to prý sedmdesát procent žen), ale pak mu to krutě předhodila? Že byste otevřela diskusi na téma velikost? „Víš, miláčku, že 80 % mužů by si přálo větší penis?“ Že byste mu k narozeninám objednala striptýz? Ehm, ale na truc pánský?

Ano, to už je mučení pro pokročilé.

Video: Otcové jsou u porodu důležití. Tyto naturální záběry vás dostanou
Babí léto plné lásky? Přečtěte si svůj erotický horoskop na září
Katka (38): Můj muž je na chlapy. Přesto nám to klape
Názor muže: Ženské záliby, které nesnášíme

 

 

Témata: Chování a vztahy, Časopis Betynka, Natura, Olivový olej, Očekávání, Nedostatek, NEJ, Dálkový ovladač, Dozor, Opravdová radost, Scénka, Šlehání, Případný nedostatek, Sportovní přenos, Dort, Rozpad, Příze, ACH JO, Škodolibost, Mučení, Životopis, Nátura, Esemeska, Stavění, Malé bříško