Maminka.czBatole

Největší dětský festival Kašpárkohraní (vstup zdarma)

redakce 21.  6.  2012
Největší dětský festival Kašpárkohraní (vstup zdarma)
Největší dětský festival v České republice Kašpárkohraní proběhne v neděli 24. června v kempu Džbán a ve sportovním areálu SK Aritma Praha v Praze 6. Na čtvrtý ročník bude vstup opět zdarma. Kašpárkohraní láká na bohatý hudební a divadelní program a širokou nabídku sportovních aktivit, interaktivních her a tvůrčích dílen. Zábavné odpoledne budou moderovat klauni Barin a Fretty z Manéže Bolka Polívky.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Program začne úderem 12. hodiny polední a skončí v 19 hodin. Ke Kašpárkohraní neodmyslitelně patří hudební skupina Kašpárek v rohlíku, která zde letos představí svoji novou koncertní show Ten Holywůd!!! Spolu s Kašpárkem v rohlíku vystoupí i jeho hosté Márdi a Mejla z Vypsané fiXy, Honza Kalina ze Sto zvířat, Jura Hradil z Tatabojs, Zemánek ze skupiny Wohnout a Romana Neumannová z kapely Znouzectnost.

„Kašpárkohraní neotevírá jen možnost, jak strávit příjemné rodinné odpoledne plné zábavy, ale nabízí dětem i příležitost vyzkoušet si nové sporty a zatím nepoznané kreativní činnosti“, říká organizátor festivalu Viktor Souček.

HUDBA

Nejmenší návštěvníky na této scéně určitě také potěší vystoupení Majdy z Kouzelné školky a Petra Vacka, kteří v doprovodu své kapely zazpívají dětem dobře známé písničky od autorské dvojice Jana Vodňanského a Jany Navarové. Soubor Dětská opera Praha představí miniopery Jaroslava Uhlíře a Zdeňka Svěráka. Větší diváky jistě zaujme beatboxově–vokální improvizace Ondry Havlíka, který je čerstvý vícemistr světa v loopingu a dvojnásobný mistr České republiky v beatboxu.

DIVADLA A PŘEDSTAVENÍ

Divadelní sekce festivalu letos představí vystoupení „dvou posledních žijících klaunů na světě“ Antonína Novotného a Marky Míkové. Kromě již klasického průvodu obřích masek bude k vidění také představení na chůdách v podání Long Vehicle Circus či žonglérské představení Bratří v tricku, kteří pro děti připravili také malou dílnu žonglování. Všechny věkové kategorie budou moci ocenit taneční performance divadelní skupiny Najevo nebo divadelní představení Potopa světa. Dojde i na dětmi oblíbenou bublinovou show Václava Strassera.

SPORTOVNÍ AKTIVITY

Mimořádně rozsáhlá je v tomto roce nabídka sportovních workshopů. Jízdu na ponících si pro případné zájemce připravila jezdecká školička ze statku u Merlina. Děti i jejich rodiče budou mít možnost si bezplatně zahrát golf. Ani v letošním roce nebude chybět turnaj ve cvrnkání kuliček pod dohledem Českého kuličkového svazu, který má ve svých řadách mistra světa Pavla Zoufalého. Na své si přijdou i malí milovníci florbalu, rugby, atletiky i kung fu. Bojové umění Taekwondo návštěvníkům přiblíží bývalý mistr Evropy v přerážecích technikách Jan Novák.

VÝTVARNÝ PROGRAM

Výtvarný programje opravdu skutečně pestrý. Malování s malířkou Lenkou Procházkovou, výroba afrických masek, vytváření společné mozaikyt, výtvarný ateliér či malování na keramiku. Zájemci si mohou zkusit vytvořit originální trička. Nabízí se také možnost věnovat se práci s korálky, dřevem, papírem či kresbě na plátno.

NĚCO NAVÍC

V rámci Kašpárkohraní probíhá každoročně také naučný program. V letošním roce bude zaměřen zejména na seznamování s poskytováním první pomoci, čehož se ujala organizace Červený kříž, a na přiblížení problematiky nevidomých. Zkrátka nepřijdou ani fandové deskových a společenských her.

Atmosféru festivalu doplní bohatý sortiment tradičního českého občerstvení. Festival se bude konat za každého počasí. Veškeré informace o festivalu na kasparkohrani.cz.

Témata: Děti, Předškolák, Školák, Batole, Kam s dětmi, Maminka cestuje, festival, Dětský, Wohnout, Žďár, NEJ, Kreativní činnost, Potopa, Ždár, Merlin, Bojové umění, Červený kříž, Zdar, Zemánek, Nejmenší návštěvník, Jaroslav Uhlíř, Školička, Rugby