Maminka.czVýživa a stravování

Nemůžete lepek? Vyzkoušejte tyto hříšně dobré bezlepkové recepty

Erika Pilátová 1.  4.  2017
Pro někoho trend, pro jiné nutnost. Život bez lepku vás naučí jinak vařit i jinak myslet, ale zvládnete to!

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

POMAZÁNKA Z ČERVENÉ ČOČKY

Klepněte pro větší obrázek


Na 4 porce potřebujete:

  • 200 g červené čočky Bioharmonie
  • 5 lžic olivového oleje Biolinie
  • 2 stroužky česneku
  • 1 cibuli
  • 1 mrkev
  • šťávu z citronu
  • sůl
  • 600 ml vody
  • kari koření

Postup:

Čočku propláchněte a nechte ji okapat. Na oleji orestujte nadrobno nakrájenou cibuli. Přidejte nastrouhanou mrkev a ještě chvíli restujte. Přidejte prolisovaný česnek, podle chuti trochu kari a špetku soli.

Obávaný lepek: Kdy ho začít zavádět do stravy dítěte?

Pak ke směsi vmíchejte okapanou čočku. Zalejte vroucí vodou a přiklopte. Na velmi mírném ohni vařte asi 20 minut, v průběhu vaření občas promíchejte. Hotová směs by měla mít kašovitou konzistenci.

Hotovou pomazánku nechte vychladnout. Nakonec ještě dochuťte citronovou šťávou. Podávejte s bezlepkovým pečivem.

Témata: Časopis Maminka, Výživa a stravování, Koriandr, Hrst, Rakovina prsu, Čočková polévka, Lepek, Sirup, Jizerka, Rozšlehané vejce, Pomazánka, Recept, Plech vyložený, Celiakie, Řeč, Hladké těsto, Bezlepkové pečivo, Pečicí papír, Čerstvé droždí, Pečivo, Kokosové mléko, Celer, Smažení, Droždí, Česnek