Maminka.czTěhotenství

Neseďte doma a vyrazte za zábavou. Poradí vám Tipy na výlet

LH 25.  5.  2012
Nenuďte se na gauči u televize a vyrazte za zábavou! Nejen Pražáci si vyberou z bohaté nabídky procházek a výletů pro děti i celou rodinu. Až vás budou bolet nohy, sáhněte po některém z kulturních tipů: pozvánky na divadelní představení, festivaly či koncerty.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Kam o víkendu?

Historii českého skla vám přiblíží Sklářské slavnosti v Harrachově. Návštěvníkům se naskytne jedinečná příležitost vidět sklářské řemeslo a nejlepší české skláře přímo „v akci“. Chybět nebudou ani stánky, občerstvení a dílny pro děti, kde můžou malovat na sklo, vyrábět svícny a vlastní trička nebo třeba vytvářet pískové obrázky.

Až do neděle se koná festival Festival reSITE, díky kteréme vznikne na Náplavce unikátní "dočasný" park, na piazzettě Národního divadla vyroste obří bublina Rosy: místo pro diskuze a workshopy, výtvarný program a hry pro děti a mnoho dalšího.

Za kulturou se vydejte do Galerie U Prstenu. Tuto neděli zve na divadelní představení pro děti: Tři přání. A pokud to o víkendu nestihnete, určitě si vyberte z bohatého programu na červen.

Že v Praze není žádná příroda? O opaku vás přesvědčí Tip na výlet: Prahou pěšky či na kole k mlýnu, studánce i přívozu. Trasa určená pro kolo či peší turistiku vás stoprocentně nezklame.

Blížící se festival Tanec Praha doprovodí program určený těm nejmenší: Festival Tanec dětem. Čekají vás tvůrčí dílny, představení, diskuse, prezentace a pohybové hry, jejichž společným tématem je zapojení dětí, popřípadě i rodičů do víru tance a pohybu.

Dětský den je za dveřmi

Na oslavu zve akce s podtitulem "Pojďte s klokanem procestovat všechny světadíly již tuto sobotu!". Při putování si malí dobrodruzi vyzkouší černošský tanec, kreslení uhlem, házení oštěpem, lanové překážky či skákací hrad a mnoho dalšího.

Den dětí na Praze 8: bohatý program pro všechny děti. V zábavné části nebudou chybět vystoupení tanečních a divadelních skupin, diskotéka, karaoke, školička žonglování ani oblíbené malování a obličej. Na každého návštěvníka čeká i malý dárek.

Něco navíc

Lámete si hlavu, jak zkrotit svého malého raubíře. Pomoci vám může workshop „Agrese je OK“. Jedná se o dvoudílný workshop na neobvyklé téma. Interaktivní seminář vede Michal Vybíral z Ligy otevřených mužů.

Další inspiraci hledejte v Tipech na výlet.

Témata: Těhotenství, Děti, Porod, Předškolák, Novorozenec, Školák, Batole, Kojenec, Kam s dětmi, Tipy na výlet, Maminka cestuje, pořad, Za zábavou, Pořadí, Školička, Výraz, Řemeslo, Harrachov, Pór, Dom, Tip na výlet, Harrach, Jedinečná příležitost, Přívoz, Světadíl