Maminka.czKam s dětmi

Neseďte o víkendu doma

Iva Endrychová 19.  6.  2015
Přinášíme opět tipy, kam vyrazit s dětmi za zábavou a někdy i poučením. A určitě nezapomeňte ani na akci Pojď ven s maminkou!

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Pojď ven s maminkou!

Podrobnosti k akci, která proběhne v neděli 21. června v Centrálním parku na pražském Pankráci najdete TADY

Svatojánské slavnosti

Za přírodní akcí můžete vyrazit na Vlčí horu v oblasti malebného Českého Švýcarska. Koná se tam již jedenáctý ročník Svatojánských slavností. 

Na sobotu 20. června je připraven bohatý program pro malé i velké – hudba, divadlo, odborné přednášky, tvůrčí dílny, trh řemesel a regionálních výrobků. Těšit se tak můžete na vystoupení hudebního dua Josef Šponiar a Kuba Čapka, česko-norského ethnojazzového tria Deshane – či na divadelní představení O třech kůzlátkách a pohádku Datlování.

Pravidelně se také budou konat komentované prohlídky bylinkové zahrádky, vyzkoušet si můžete třeba laboratoř v přírodě, zkusit zručnost v některých dílničkách či si dopřát voňavou masáž.

Svatojánské slavnosti bylin připravilo Občanské sdružení Nobilis Tilia. Svatojánské slavnosti bylin se budou konat v areálu společnosti Nobilis Tilia s. r. o., který najdete nedaleko městečka Krásná Lípa, v obci Vlčí Hora – mapa zde. Loňský ročník navštívilo přes tři tisíce lidí.

Klepněte pro větší obrázek

Běhání chmury zahání

Máte chuť se proběhnout v Krkonoších? Zveme vás na TRAIL RUNNING, kdy si užijete běhání v krásných terénech a můžete vyzkoušet pořádné běžecké vybavení od značky Salomon a dalších. Kdy? V neděli 20. června 2015. Sraz účastníků je v 10 hodin u obchodu Intersport v Peci pod Sněžkou.

Krátkou trasu zvládnou i začátečnice, děti se naučí metodikou běhu v přírodě.  

Klepněte pro větší obrázek  

Reebok Yoga Sensation

Síla jógy, její klid a hluboká radost zasáhne každého, kdo přijde v neděli 21. června do o2 arény na Reebok Yoga Sensation. Na jednom místě poznáte to nejlepší ze světové jógy, zažijete unikátní spojení různých stylů, instruktorů, tradice a moderního vnímání jógy. Už druhý ročník úspěšného festivalu jógy pořádá Reebok v rámci své kampaně Be More Human.

Vstupenky v ceně 590 Kč jsou v prodeji v síti Ticketportal. Každý účastník dostane v o2 aréně ke vstupence stylovou jógamatku zdarma jako dárek.

Bitva v Nižboru

V sobotu 20. června můžete zavítat do středočeského Nižboru. V areálu zámku je pro vás připraven rytířský turnaj, výstava veteránů a vojenské techniky US-Army z období druhé světové války. Můžete se podívat i na výstavu nazvanou Vojsko a zbraně z období první světové války a také si prohlédnout výbavu prvorepublikového četnictva. 

Dny Jeruzaléma

V neděli 21. června startují v Praze a Plzni dny Jeruzaléma. Jde o multikulturní festival, jehož cílem je v České republice prostřednictvím tamních umělců zprostředkovat realitu Jeruzaléma, města, ke kterému se celkově vztahuje naše evropská kultura. Letošní ročník se uskuteční v Plzni od 19. do 20. června a pak v rámci ozvěn v Praze od 21. do 23. června.

Připraven je atraktivní program pro různorodá publika a věkové kategorie – vedle výstavy volného umění a designu Identita například také filmové projekce, koncert jeruzalémského hip hopu, zajímavé přednášky, workshopy. Návštěvníci festivalu mohou okusit speciality jeruzalémské kuchyně palestinského a izraelského šéfkuchaře, zhlédnout koprodukční taneční představení v choreografii Sofie Krantz a devíti českých tanečníků či navštívit Jeruzalémskou kavárnu.

Více informací najdete na www.daysofjerusalem.com

Švédské oslavy letního slunovratu v Brně

První letní víkend se bude v brněnském Avion Shopping Parku slavit Slunovart. Tentokrát můžete poznat i to, jak se slaví ve Švédsku, protože se bude slavit i v obchodním domě IKEA

Celý víkend se návštěvníci budou moci těšit například na hudební vystoupení skupiny ABBA revival, velký švédský piknik plný severských dobrot zdarma, unikátní dětský program plný her, pohádek a workshopů, výstavu o Midsommaru či speciální letní soutěž o poukázky k nákupu. A co víc – pravou letní atmosféru navodí ochutnávka čerstvých jahod, kterých se během víkendu v prostorách celého obchodního centra rozdá na 300 kg!

Den otců ve Stromovce

Třetí červnová neděle patří všem otcům a při té příležitosti se v Praze i po celé České republice chystá zajímavá akce věnovaná právě jim. Neformální happening Tátafest. Akce, kterou již po deváté pořádá Liga otevřených mužů a Unie center pro rodinu opět nabídne nabitý program. V tomto ročníku se zaměří mimo jiné na pěstounskou péči a kampaň „Hledáme rodiče“.

V Praze proběhne Tátafest 21. června od 12 do 20 hodin v prostorách restaurace Šlechtovka v parku Stromovka. Návštěvníci se mohou těšit například na koncert Lenky Dusilové a také na to, že si pochutnají na výborném občerstvení nebo se zabaví řadou dalších aktivit: na místě si mohou vyzkoušet lezeckou stěnu, zažít workshop bubnování, prohlédnout si výstavu motorek Harley-Davidson nebo si oddechnout a pobavit se v adrenalinovém koutku s autodráhami a autíčky Hot Wheels.

Připravena bude tombola se zajímavými výhrami od partnerů akce a pěknou cenu si odnese i Táta roku. Pokud s sebou vezmete děti, jistě si rády pohrají s angličáky a autodráhami v Hot Wheels zóně, kde si budou moci i zasoutěžit.  Těšit se mohou také na stavění největší autodráhy nebo na Hot Wheels závody. A tátové si u autíček a drah mohou zavzpomínat na svá dětská léta.  Po skončení programu bude následovat afterparty v kavárně Nudný otec.

Témata: Kam s dětmi, Maminka cestuje, angličáky, Den otců, Tombola, Identita, Ochutnávka, Pankrác, Pec pod Sněžkou, Letní slunovrat, Letošní ročník, Wheels, Lípa, Poukázky, Slunovrat, Dětský program, Atraktivní program, Harley, Dom, Zajímavá akce, Angličák, Autodráha, Krásná Lípa, Ticketportal, Centrální park