Maminka.czPorod

Neskutečné! Žena sama porodila v autě chlapečka, který byl ještě v plodovém obalu

redakce 3.  9.  2017
To, že porodíte v autě, není sice vůbec obvyklé, ale rozhodně vás to překvapí méně, než když porodíte miminko navíc ještě v plodovém obalu. Přesně to se totiž stalo Američance Raelin Scurry.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Raelyn byla teprve ve 29. týdnu, když ji přepadly porodní bolesti, které narozdíl od poslíčků vůbec nepřestávaly, ale stupňovaly se. Proto se její snoubenec rozhodl, že nebudou na nic řekat a raději pojedou do porodnice.

Tam už to bohužel nestihli. Porod byl tak rychlý, že proběhl přímo na předním sedadle v autě. Předtím ještě stihla vytočit číslo záchranky, ale jak řekla, přes její křik mezi kontrakcemi jí zdravotníci vůbec nerozuměli.

„Předala jsem telefon svému snoubenci. Sundala jsem si kalhoty a sáhla si tam, byla jsem si jistá, že cítím hlavičku. Jednou  jsem zatlačila a můj zázračný chlapeček byl na světě,“ popisuje Raelyn a dodává, že když se na chlapečka podívala, uvědomila si, že je ještě v plodovém obalu.

Novorozenec dostal jméno Ean Jamal a po narození vážil 1380 gramů, proto musel být ihned umístěn do inkubátoru. Jeho stav se ale zlepšuje.

Video: Dítě se rozhlédlo přes plodové obaly během porodu

Je to zázrak

Případy, kdy dojde k porodu, při němž dítě přijde na svět v plodové vodě, jsou velmi vzácné. Šance, že se tak stane, je jedna ku osmdesáti tisícům. A když už k takovému narození děťátka dojde, jde většinou o porod císařským řezem. Příchod Eana tak byl ještě výjimečnější. 

Jeho maminka na závěr ještě řekla: „Po všem, čím si prošel, vím, že to bude úžasný malý muž. Je to opravdu zázračné dítě.“

K čemu novorozenci potřebují mázek?
Agáta před porodem na Elite Model Look: Obří výstřih, žabky a rudé šaty ze sekáče
Tajnůstkář Saša Rašilov je trojnásobným tatínkem. A je to zase holka!

 

 

 

Témata: Porod, Miminko, Vaše příběhy, Sam, Chlapec, žena, Saša Rašilov, mázek, Zázračné dítě, Obal, Narození, Přední sedačka, Chlap, Plodová voda, Císařský řez, Plodový obal, Chlapeček, Auto, JAMA, Zen, Porodní bolesti¨, Snoubenec, Pór