Maminka.czChování a vztahy

Nespíme spolu. Jak moc ovlivní narození dítěte partnerský sex?

Jana Potužníková 9.  12.  2016
Většina z nás to na rovinu nepřizná, ale příchod dítěte, potažmo dětí, radikálně mění partnerský sexuální život. Většinou k horšímu. A někdy tak moc, že se sex stává něčím, o čem se ani nemluví a vztah jako takový jde… víte kam. Proč?

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Samozřejmě, odpověď se nabízí. Nevyspalost, únava a nedostatek času na cokoli se hlásí o slovo jako první. Ve dnech, kdy se ani nestihnete pořádně najíst, a o nocích, kdy několikrát vstáváte, kojíte a přebalujete nebo řešíte nemocné miminko, to člověk nemá na sex ani pomyšlení.

Chybí síla fyzická, chybí chuť, psychické naladění. A často na obou stranách. Také vzrůstá dusno, přibývají hádky, protože tak to při únavě prostě bývá. Romantika je někde na druhé straně zeměkoule a u rodičovského páru bydlí hlavně „potřeba přežít“. Fakt to chápu.

Naše dcera začala spát celou noc až po druhých narozeninách. Do té doby pravidelně dvakrát třikrát vzhůru, my oba dva s ní, protože mívala potřebu si v jednu po půlnoci hrát a povídat, ráno jsme se v zrcadlech nepoznávali a slibovali si, že na ten sex dojde prostě třeba zítra.

A někdy to „zítra“ přicházelo i dva tři týdny. Přežili jsme a naše dítě už dávno spí ukázkově. Nicméně, ne všechny páry mají to štěstí jako my…

Témata: Láska a vztahy, Časopis Maminka, Chování a vztahy, Sex, partner, Jediné východisko, Pár, Skvělá máma, Intimní kontakt, Fyzický kontakt, Intimita, Narození dítěte, Podtext, Něžnost, Intimní oblast, Závažný problém, Sexuální potěšení, Zplození, Sexualita, Děti, Ornella, Zakopaný pes, Mapování, Můj známý, Madonin

Video