[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]
Tento vajíčkový salát chutná dětem i dospělým. Pokud ho připravujete pro děti, můžete jej trochu odlehčit. Klasickou majonézu nahraďte řeckým bílým jogurtem, sýrem cottage, zakysanou smetanou nebo creme fraiche. Existuje však také cela řada rostlinných náhražek, jako jsou sojanéza, tofunéza nebo třeba majonéza z kešu ořechů, a skvěle bude chutnat také rozmixovaná dužina z avokáda.
Přípravou základního rychlého vajíčkového salátu vás krok po kroku provede foodblogerka Mona Jaoua.
Budete potřebovat:
1. Natvrdo uvařená a oloupaná vajíčka nakrájejte na větší kostky, použít můžete i krájecí mřížku, kterou je jen protlačíte. Na kostičky můžete pokrájet i kyselé okurky, lepší je ale nastrouhat je nahrubo, aby pustily šťávu, která dodá salátu příjemně nakyslou chuť.
2. Cibuli nakrájejte najemno a přisypte do mísy k vajíčkům a okurce. Vše zlehka promíchejte, přidejte majonézu a asi lžičku hořčice. Pokud se vám bude zdát salát hustý, nařeďte ho trochou láku ze sterilovaných okurek.
3. Hotovou pomazánku ochuťte solí, pepřem a pro barvu i chuť ještě přidejte nasekanou nať z jarní cibulky nebo pažitku. Servírujte na čerstvém chlebu nebo křupavém bílém pečivu dozdobené například zelenou petrželkou, řeřichou nebo plátky ředkvičky.