Maminka.czSlavní rodiče

Nikol Štíbrová: Letošní podzim jsem si představovala trochu jinak

Reklama 25.  10.  2018
Podzimy jsem do nedávna trávila jako většina třicátnic, které ještě nemají závazky. Přes den v práci, odpoledne s kamarádkou na nějaké takové té úchylnosti typu pumpkin spice frappucappuccino s mlékem z jednorožce, večer u filmu, v teplých fuseklích. Ale letošní podzim řeším trochu jiné věci, než co si pustím večer za doják, nebo jestli spíš nakonec nevyrazím někam ven za písničkou.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Naše léto bylo ve znamení velkých změn, mimo jiné padlo i rozhodnutí, že půjde v září Matýsek do jeslí. Tak. Prostě jsem se usnesla, že spolu s Máťou tři dopoledne v týdnu nebudeme. Že mu dopřeju nějakou tu zábavu, socializaci, a sobě trochu času na práci nebo na umytí vlasů. Já vím, já vím. Mám jenom jedno dítě, mám rodinu, která taky umí pohlídat, jiné holky jsou na tom daleko „hůř“… Jasně, že jsem chvíli bojovala se svědomím. Máťovi je 15 měsíců, zvládne to beze mě? Je to v pohodě? Nebude mít z toho nějakou újmu? Nejsem už dostatečně špatná matka? „Tyjo, už?“ byla reakce většiny z mého okolí. Jen maminky většinou vyhrkly „Jé, to je super, já chci taky.“ Hah.

Klepněte pro větší obrázek

Teď po měsíci a půl už snad můžu trochu hodnotit. Jako problém se neukázalo být naše odloučení. Mates je v jeslích rád, miluje společnost a pozornost. Ehm, a holčičky. Jak jinak. Navíc je mu podávána biostrava, taky budou slavit Halloween a možná, možná přijde i kouzelník. Problém je trochu jinde. Stejně nepracuju, protože jsem nonstop nemocná. Matýsek mi tahá domů moribundusy, které si tam předávají s ostatními dětmi, a mě to vždycky položí. Mě! Která jsem nikdy pořádně nemocná nebyla. Pchá!

Takže já letošní podzim řeším, jak se starat o dítě, když mám horečku, potenciální hlídání je buď někde pryč, nebo je nemocný taky, a zrovna teda nejsou jesličky. Je to pro mě zcela nová situace a absolutně nechápu, jak se to dělá, když je nemocná celá rodina. Nedejbože je dětí víc než jedno. Když jsem se na to ptala na svém Instagramu, dostalo se mi asi třísetšedesáti odpovědí. Nejčastější rada byla: „Zavři se s dítětem do pokoje, odstraň všechno potenciální nebezpečí, lehni si na zem, poházej kolem sebe hračky, jídlo, flašky s pitím, zapni pohádky a modli se, ať to přežijete. Oba. “ Mámy jsou hrdinky. Říkám to zcela objektivně a říkám to často.

Klepněte pro větší obrázek

No. A byl podzim. Je devět ráno, Mates řádí v jesličkách s holkama, já ležim s chřipkou nebo co to zase je, místo pumpkin spice frappucappuccina tu stojí lahvička se Sunarem od snídaně a já přesně vím, co si pustím večer za doják. Mášu a medvěda.

Kojení je pro kojence nejlepším způsobem výživy. Více informací o produktu a způsobu užití najdete na: www.sunar.cz

Témata: Slavní rodiče

Video