Maminka.czSamoživitelky

Nora Fridrichová pomáhá samoživitelům. O sbírku Šatník je obrovský zájem!

Veronika Zenklová 19.  3.  2021
Novinářka a moderátorka Nora Fridrichová se podpoře samoživitelů věnuje již mnoho let. Vzhledem k současné situaci a dopadům koronavirové krize je podpora těchto rodin víc než záslužná. Každý pátek a sobotu se do její sbírky Šatník můžete zapojit i vy.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Zavřené provozy, zavřené školy, školky a nutnost zůstávat s dětmi doma. Taková situace je pro mnohé rodiny samoživitelů, kteří se s těžkostmi vypořádávali i dříve, v současné chvíli téměř neúnosná. 

Nora Fridrichová, která pomáhá rodičům, kteří na starost o děti zůstali sami, zahájila první březnový víkend svůj nový projekt Šatník.

Hned první kolo sbírky oblečení, pro kterou poskytla prostor pražská Kasárna Karlín, vzbudilo ohromný zájem. „V našem sále teď nemůžeme promítat ani hrát divadlo – máme ale skvělou náhradu! Šatník Nory Fridrichové bude vybírat od lidí oblečení, hračky nebo hygienické potřeby a poté je zdarma rozdávat do rodin, které to potřebují. Každý pátek a sobotu mezi 10. a 19. hodinou nám neváhejte přinést nepotřebné oblečení, které ještě může posloužit!“ avizovali spoluorganizátoři. 

Zájemci tak mohou přinášet ke vchodu do ulice Prvního pluku 2 v pražském Karlíně oblečení, sportovní vybavení, hračky, drogistické zboží nebo školní potřeby, které budou následně využity pro rodiny samoživitelů.

"Ahoj rodiče samoživitelé! Tuto sobotu 10–19 pro vás otvíráme Šatník – pro rodiny samoživitelů v @kasarna_karlin, srdečně vás zveme! Prosím, ať vaše terénní pracovnice, doprovodná organizace nebo učitelka atd. pošlou email na nora.fridrichova@ceskatelevize.cz (do předmětu – Šatník) a napíšou si o pozvánku pro vás. Jsme nacpaní až po strop – oblečení, boty, knížky, hračky, sportovní náčiní, drogerii – co unesete, to si odnesete. Dostanete od nás i krabičku respirátorů @btl_zdravotnickatechnika a dárek od @oriflamecz . Od hygieny máme vše povolené a budu se na vás moc těšit.
P.S. Dárci, prosím, ještě vydržte, jsme zavaleni cca 4 tunami,"
uvedla ve středu na svém Instagramu organizátorka Nora Fridrichová. 

Klepněte pro větší obrázek
Témata: Rodina, Psychika, Instagram, Chování a vztahy, Rodiče, Peníze, šatník, Sam, Ulice, Samoživitelky, Karlín, Obrovský, Těžkost, Krize, Oriflame, Oblečení, Tuna, Nora Fridrichová, Sbírka, Samoživitel, Organizátorka, Hračky