Maminka.czHry pro děti

Nové podzimní básničky pro kluky i holčičky: Tetka Rýma, nebo praděda Kašel?

Martina Machová 13.  9.  2017
Zpestřete svým dětem barevné podzimní dny čtyřmi zbrusu novými básničkami – veselou, zvídavou i dvěma říkankami o nepopulárních podzimních neduzích.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Básničky, říkanky i hádanky dětem pomáhají cvičit paměť, rozvíjet slovní zásobu a „nasávat“ úžasný rytmus rodného jazyka. A hlavně, říkanky děti baví! Říkadla děti i dospělé od nepaměti provázela všednodenními i svátečními činnostmi, a dokonce byla nedílnou součástí mnoha lidových slavností a svátků. Později dětem zpestřovala i školní docházku.

Ostatně ve školce i škole se básničky a říkanky skvěle uplatňují při tvoření, cvičení, učení nových věcí a dovedností. A dokonce našly své nezastupitelné místo i v logopedii, při korekci jazykových nedokonalostí.

Proto jsem pro Vás, milé maminky, připravila zbrusu nové podzimní básničky, snad Vám i vašim dětem udělají radost.

Témata: Děti, Předškolák, Rodina, Školák, Batole, Hry pro děti, Kašel, rýma, Podzim, Neduh, Nepaměť, Nezastupitelné místo, Kluky, Nová věc, Nedílná součást, Nos, Podzimní barva, Rým, Milá maminka, Animalium, Listí, Holčička, Sladký koláč, Nová básnička, Básnička, Léky na kašel a odkašlávání na Heureka.cz