Maminka.czNaše tipy

Tip na CD knihu: Můj bratr Vinnetou

redakce 26.  5.  2011
Pro malé i velké kluky je tu nové CD Můj bratr Vinnetou. Pořiďte ho milovníkům dobrodružství jako dárek ke Dni dětí, za vysvědčení nebo jen tak pro radost.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

V nekonečných pustinách americké prérie znějí hlasy stavebních dělníků a výbuchy dynamitových náloží. Napříč územím indiánského kmene Apačů má vést dráha "železného oře".

Když Vinnetou, syn náčelníka Apačů, se svým přítelem a učitelem Kleki-Petrou přijíždějí do ležení bílých tváří protestovat proti zabírání starých indiánských lovišť, je Kleki-Petra zákeřně zavražděn a Vinnetou zajat.

Tak začíná známý příběh vonící romantikou Divokého západu druhé poloviny 19. století. Příběh vypravuje Old Shatterhand, vyměřovač železniční společnosti, který se posléze stal pokrevním bratrem Vinnetoua...

Vyprávění o setkání Vinnetoua a Old Shatterhanda jistě znáte ať už z knížek Karla Maye, nebo z jejich filmových zpracování. Nyní si je můžete dopřát i jako audionahrávku. Příběh ožívá v podání Ladislava Mrkvičky, Petra Štěpánka, Soběslava Sejka či Nadi Konvalinkové, díky jejichž podmanivým hlasům získává na jedinečnosti a kouzelnosti.

Zdroj: codi

Témata: Naše tipy, bratr, Brát, Vinnetou, Tip, Dělník