Maminka.czKrása a styl

Nový trend v péči o pleť – čisticí kartáčky

Jana Knaislová 24.  5.  2016
Bez pravidelného odličování a čištění si o zdravé a svěží pleti můžete jen nechat zdát. Make-upu se zbavíte tradičním způsobem, pomocí odličovacího přípravku a vatového tamponku, k důkladnému čištění pleti můžete zkusit něco ještě mnohem efektivnějšího a zároveň rychlejšího – speciální kartáček.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Použití kartáčku je velmi jednoduché, rychlé a hlavně účinné. Kartáček dokáže vyčistit póry skutečně do hloubky a také se s ním dostanete i na hůře dostupná místa, která se klasickým vatovým tamponkem vždy obtížně čistí a na nichž snáze ulpívají nečistoty a hromadí se nadměrný kožní maz, například kolem nosu nebo na bradě. Při pravidelném používání kartáčku se póry zanášejí mnohem méně.

Čisticí kartáčky pokožku příjemně prokrví, zároveň ji velmi jemně promasírují a zbaví tak odumřelých suchých šupinek. Vylepšují vzhled i tón pleti, zmenšují viditelnost pórů, zjemňují ji a podporují její přirozený jas. Dobře vyčištěná pleť má také další výhodu – daleko lépe se do ní vstřebávají následně aplikované pleťové přípravky a také mnohem intenzivněji využije pečující složení a účinné látky z krémů.

Za minutu dokonale čistá tvář

Kartáčky bývají k dostání s různými typy nástavců, například na mastnou či citlivou pleť, na peeling nebo na přímou aplikaci krému. Opatrnost je na místě u velmi citlivé pleti, která se snadno podráždí. Přesto, že jsou štětinky na hlavici kartáčku velmi jemné a k pleti tedy šetrné, ve výjimečných případech mohou přece jen kůži podráždit a tak je vhodnější se o jeho používání nejprve poradit s kosmetičkou nebo s dermatoložkou.

Před použitím kartáčku je třeba pleť nejprve odlíčit. Kartáček se následně používá na navlhčenou pleť, když na něj nejprve nanesete trochu čisticího gelu nebo pleťového mýdla. Obvykle se nejdříve čistí čelo, následuje nos, brada a nakonec tváře. Možná vás zajímá, jak dlouho byste měla pleť pomocí kartáčku čistit.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

To je velmi individuální, záleží samozřejmě na typu pleti i na míře jejího znečištění. Přibližně byste měla mít celý obličej důkladně vyčištěný během jedné minuty, možná o chvilku později. Řada kartáčků má nastavitelný časovač, to je velká výhoda, protože si tak sama můžete nastavit, jak dlouho by měl čisticí proces trvat, případně jeho dobu podle potřeby zkracovat nebo i prodlužovat, podle toho, co bude právě vaší pleti vyhovovat nejvíce.

Kartáčky by měly být voděodolné, péče o nástavce je rychlá a snadná – po každém použití je stačí opláchnout vodou a nechat volně proschnout.

Foto: archiv

Témata: Krása a styl, pleť, Kay, Nový trend, Karta, ČÍST, Mário, Mary Kay, Různé typy, Pec, Celý obličej, Kožní maz, Velká výhoda, Marion, Čistič, Kosmetický produkt, Časovač, Tampón, Pravidelné používání, Trend, Sephora, Braun