[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]
Chléb z obou stran osmažte dozlatova na oleji. Na másle orestujte nadrobno nasekanou šalotku, přidejte tymián, bobkový list, zaprašte moukou, krátce orestujte a podlijte smetanou. Za stálého míchaní povařte 5 minut. Přečtěte si celý recept.
Rýži propláchněte, spařte a dejte za stálého míchání vařit do mléka, až vznikne hustá kaše. Nechte ji vychladnout. Mezitím utřete máslo, k němu přimíchejte kaši, žloutky, cukr a nakonec pevný sníh ze tří bílků. Přečtěte si celý recept.
Jáhly několikrát propláchněte a zalijte vroucí vodou. Slijte a dejte do osolené vody vařit na 20 minut. Pak nechte dojít. Mrkev očistěte a nastrouhejte, cibuli oloupejte a nakrájejte. Přečtěte si celý recept.
Začněte přípravou karamelu. Na pánvi s nepřilnavým povrchem nebo zesíleným dnem smíchejte cukr se šesti lžícemi vody. Na mírném plameni nechte cukr bez míchání rozpustit. Přibližně za 5 minut vznikne cukrový sirup. Případné zbytky cukru dobře rozmíchejte a vařte ještě asi 2 minuty, až bude karamel tmavý. Přečtěte si celý recept.