Maminka.czKam s dětmi

Objevte podmořský svět: Výstava „Pod hladinou“ bude k vidění v Kladně do 21. října

redakce 20.  9.  2012
Nákupní centrum OAZA Kladno hostí výjimečnou výstavu o životě pod mořskou hladinou. Výstava z produkce společnosti PiranhaFilm obsahuje velkoformátové fotografie cestovatele Richarda Jaroňka, které zachycují pozoruhodně pestrý život v mořských vodách. Výstava je k vidění od tohoto pátku 21. září a potrvá celý měsíc, až do 21. října.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Na návštěvníky čekají velkoformátové fotografie pořízené při potápění převážně v jihoafrických mořích během posledních dvou let. Zachycují živočichy, kteří jsou dnes již na pokraji vyhynutí nebo se ve volné přírodě vyskytují velmi vzácně. Na fotografiích jsou zobrazeni i nebezpeční žraloci, k nimž se cestovatel, fotograf a potápěč Richard Jaroněk potápí již 10 let.

Součástí expozice je také moderní i historická potápěčská výstroj, maketa a čelisti žraloka, miliony let staré fosilie žraločích zubů a pestrá škála dalších mořských artefaktů, 3D exponáty a spousta filmů s mořskou tématikou. Každý návštěvník bude mít navíc šanci zapojit se do vědomostní soutěže a získat ceny od společnosti PiranhaFilm a Richarda Jaroňka.

„Komplexní zážitek z výstavy umocňují předměty spojené s objevováním podmořského světa, například kompas vylovený českou expedicí z vraku lodi na Maledivách, replika historické potápěčské helmy ze sbírky „českého žraločího muže“ Steva L. Lichtaga nebo vzácné, miliony let staré fosilie. Věříme, že díky nádherným fotografiím a propracovaným detailům výstava zaujme nejen milovníky mořského světa,“ uvedl Ing. Jaroslav Lindner, marketingový koordinátor.

Témata: Kam s dětmi, Maminka cestuje, výstava, Podmořský svět, Propracovaný detail, Výstroj, Vyhynutí, Objev, Hlad, Klad, Replika, Svět, Pod hladinou, Vídeň, Vidění, Vid