Maminka.czJídelníček

Oblíbený banán: Pomáhá při průjmech, pálení žáhy i zánětech střev

Martina Machová 27.  5.  2017
Víte, že banán skvěle poslouží nejen jako zdravá a jednoduchá svačinka, ale i jako lék? Ba co víc! Skvěle nahradí vejce při pečení bábovek i mléko a cukr při přípravě koktejlů!

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Banán: Žádný tuk, jen rychlá energie!

Banán patří mezi oblíbené příkrmy kojenců a batolat. Není divu; je sladký, nemusí se nijak upravovat a je zabalený do praktického i ekologického obalu. Banán však samozřejmě není jen dobrý, ale i zdravý – i když pochopitelně nelze srovnávat dovezené ovoce s voňavými a slaďoučkými plody, které koupíte na trhu v zemi, kde vyrostly.

Kdy začít s příkrmy a jak dlouho se doporučuje kojit? Známe odpověď

Banán je perfektně stravitelný a velmi rychlý zdroj energie, obsahuje totiž velké množství snadno využitelných jednoduchých sacharidů a zároveň pouze minimum hůře stravitelného tuku.

Své příznivce potěší nejen vysokým obsahem draslíku, ale také přítomností často deficitního hořčíku, vápníku, železa, fosforu i zinku. A pozor, ani obsah vitamínů, jak se mylně traduje, není zanedbatelný! Banány jsou vynikající zásobárnou provitamínu A, některých vitamínů skupiny B, dále také vitamínu E a malého množství „céčka“.

Témata: Zdraví, Výživa a stravování, Jídelníček, bábovka, Hrnek, Deficit, Zažívací trakt, Domácí podmínka, Zánět, Draslík, Americký úřad, Nízký obsah, Blahodárný vliv, Vanilkový cukr, Srdeční onemocnění, Avokádo, Brambory, Trávicí trakt, Hrst, Krevní tlak, Prášek, Banán, Příloha, Malé množství, Velké množství, Zdraví na Heureka.cz