Obřízka: Operace pro zdraví, nebo jen zbytečná bolest?

petra 8. 10. 2012 21:15
Nenašla jsem ve vašem článku zmínku, jak to je se zeměmi jižní Ameriky, Kanadou, Austráliíí, asijskými nemuslimskými zeměmi. Mohla byste mi to trochu osvětlit?
9. 10. 2012 09:36
Dobrý den, v zemích jako je Jižní Amerika a v asijských nemuslimských zemích se obřízka téměř neprovádí (méně než 5 %). V Austrálii a Kanadě (v anglicky mluvících částech) je poměrně rozšířená.
Eva 21. 10. 2012 12:54
Rakovina děložního čípku (způsobují ji HPV viry) je u nás **druhá nejčastější rakovina u žen**. Úmrtnost na ni je vysoká (45-50%) a postihuje ženy v produktivním věku ( v 35-55 letech). V zemích kde je obřezáno víc jak 70% mužů (Turecko, Izrael) je statisticky prokázáno, že tato rakovina postihuje ženy jen minimálně. V Izraeli, kde je obřezáno téměř 100% mužů, je výskyt rakoviny děložního čípku jen vzácný. **To také potvrzují i Slovenští lékaři: **http://www.obriezka.sk/hpv-virus/ __Obřízka se dnes už označuje jako účinná chirurgická vakcína proti HPV virům:__ http://www.theaustralian.com.au/news/world/surgical-vaccine-helping-stop-hiv/story-e6frg6so-1226098865549
petra 21. 10. 2012 22:22
Proč má USA vyšší prevalenci výskytu HPV virů než evropské země?
eVA 28. 10. 2012 22:24
V USA už nějakou dobu vstupují do aktivního sexuálního života muži, kteří nejsou obřezáni. Ruku v ruce s tímto faktem jim stoupají počty pohlavních chorob a HPV infekcí - tedy i USA je důkaz, že opouštění od obřízky situaci žen zhoršuje. Jestli už v číslech předehnali Evropu nevím, ale pochybuji. V každém případě fakt, že 75-80% aktivní mužů má nějaký HPV vir je drsný. „Celoživotní populační prevalence (u HPV) dosahuje 80 %.“ potvrzuje i MUDr. Petr Halada, doc. MUDr. Jiří Špaček, Ph. D., IFEPAG v Postgraduální medicína 02/2011. Naopak o pozitivním vlivu obřízky jasně mluví článek "HPV College – další preventivní aktivita" v Zdravotnických novinách číslo 46 z 15.11.2010 takto:** "V oblastech, kde se praktikuje mužská obřízka, je výskyt rakoviny děl. hrdla NEJNIŽŠÍ." ** (odkaz: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21797689! ) Co budeš dělat, když chceš začít sexuálně žít s mužem, kterému jeho žena na tuto rakovinu zemřela. Budeš to riskovat nebo uvěříš doktorovi, že obřízka může pomoct : viz. http://www.obriezka.sk/hpv-virus/
??? 29. 10. 2012 08:26
Na všech forech si všude protlačuješ obřízku a vůbec nikdy nic nenapíšeš o očkování pro muže a pro ženy. A s vyšší inteligencí bys mohla vědět, že HPV vir se přenáší na celém penisu, protože je to vir. Virus je intracelulární nebuněčná částice, která využívá ostatní buňky k replikaci. Nevím, kde jsi přesně získala ten fanatismus, že všude si na vše musíš protlačovat obřízku jako ochranu před vším, ale tvoje neustálé zastrašování je velmi zajímavé.
Eva 31. 12. 2012 14:49
Já nikoho nezastrašuji. Předkládám fakta potvrzené praxí. Kdo se chce nechat očkovat ať jde. Já jsem viděla výsledky očkování provedené na indických dívkách, a to mi stačilo (120 mrtvých dívek). Ano, obecně viry mohou pronikat do těla všude ale stojí za přečtení lékařská fakta. Stáhni si toto: http://minus.com/lk4kHOOlWxsWE (po stažení je to ostřejší) a podívej se na str. 4 (předkožka=brána pro viry) a pak na str. 7 „Cervical cancer“. Jasně se tu píše, **že žena, která spí s NEOBŘEZANÝM mužem, který před tím měl jen 6 holek má 5,6x větší šanci na rakovinu d. čípku, než když má obřezaného, který byl silně promiskuitní .**
Pavel 29. 10. 2012 09:23
Dobrý den, obřízku jsem podstoupil před dvěma lety a od té doby jsem nezaznamenal žádné negativní důsledky. Naopak, hygiena perfektní a ostatní funkce možná ještě lepší, než předtím.
Ivana 1. 11. 2012 21:16
Můj názor na obřízku je kladný protože můj manžel je od dětského věku také obřezaný a to díky jeho matce,která mu tenzo zákrok nechala udělat,ač nebyl úplně nutný.Mě to sobně moc vyhovuje a jak jsem se dočetla v různých komentářích i muži jsou většinou spokojení.Myslím si,že i názor mnohých odborníků jak píše Eva je na straně toho pozitivního,ač je to věc názoru.Sama jsem těhotná a už vím,že to bude malý pindík.Po dohodě s manželem mu určitě obřízku udělat necháme a to co nejdříve.Pokud by to bylo možné tak hned v porodnici,ale nevím zda se to u nás dělá.Konzultovala jsem tuto záležitost s dětskou odbornou lékařkou,která v obřízce problém nevidí,ač budeme možná muset uhradit nějakou finanční částku což nebude problém.Jsem přesvědčená,že obřízka provedená co nejdříve napomáhá tomu,že chlapec se vyhne nepříjemným zánětům,bolestí při stahování předkožky a i hygiena je lepší a od malička si snadno zvykne na tento stav.Dočetla jsemse i že v některých zemích je obřízka mnohem častěji prováděna pro zdravotní důvody.Sama jsem měla možnost posoudit situaci u mých kamarádek co zkusily se svými mrňaty a ač obřízku nechtěly museli na ni i v 5, a 8,roce,u svých chlapečků,ale to je na delší povídání.Proto,souhlasím s Evou,která prosazuje obřízku ač z trochu jiného hlediska.
Antonín Vlas 26. 7. 2016 00:35
Je to staré, zabývám se tím teprve dva roky a půl, a když vidím ty nešťastníky, kterým to zničilo sexuální život, tak je mi z toho velmi blivno.
petra 2. 11. 2012 13:54
Bylo by možné u komentářú uvádět I.P.adresy ? Viděli byste aspoň, kdo si tady píše pod vícero jmény.
PES 19. 11. 2012 14:49
Od dětství jsem měl problém přetáhnout. Doktoři pořád přetahovat přetahovat. Je to moje nejhorší vzpomínka z dětství. ˇřetahování bylo k ničemu. Při i po styku jsem zažíval muka. Ve 23 jsem zašel k urologovi a normálně jsem ho umluvil, ať mi s tím něco udělá. Ufiknul mi uzdičku. Injekce do žaluda je fakt umrtvující, teda až na to první bodnutí!!! Hojení bylo v pohodě. Po zákroku to bylo lepší, ale nebylo to vončo. Ve 26 letech jsem ho opět navštívil. napsal mi žádanku na obřízku do nemocnice. Dělá se v plné narkoze. Pondělí příjem, v úterý ráno operace, ve 14 hodin probuzení a spánek po celý den. Středa - mdloba na WC po ranní cigaretě, jinak bolest zvládnutelná. Udělaj vám na něj takovou sukýnku z fáče, něco jako měl Kristus. Nedostáváte žádné tlumící léky, takže vás ranní erekce dožene k myšlenkám na opravdu nevzrušivé věci. V pátek mě vykopli z nemocnice a ať si ho máčím v heřmánku. Ten opravdu pomáhal vytahovat hnis z mých 21 stehů. Po 14 dnech už to při erekci nebolelo a začaly vypadávat stehy. Myslím, že jsem byl ještě na 3týdenní kontrole. Je to už 10 let a od té doby mám po problémech. agara11@seznam.cz
Martin 18. 12. 2013 00:54
Od dětství jsem měl neustálé problémy s předkožkou a doktoři jen pořád radili a dávali mastičky, které stejně neměly žádný efekt. Po natržení předkožky při sexu jsem se rozhodl pro obřízku. Urolog se pořád vymlouval na nějaké nesmysly - on žádný problém nemá. Nakonec jsem si obřízku nechal udělat na vlastní náklady na plastice a od té doby mám pokoj. Vše je daleko lepší a bez bolestí. Jsem rád, že jsem do toho šel. A ty nesmysly o mrzačení kecá ten, kdo neví o co jde.
josef 19. 3. 2018 14:59
Já jsem jsem nastoupil v neděli na urologii,v ponděli mě dělali zákrok při místni aplikaci.Vše proběhlo v pořádku,v ponděli v uterí jsem sypal domu.Vubec se toho nebojte.Měl jsem již jit dávno.Josef
Antonín Vlas 7. 7. 2018 03:24
A měl jsi důvod? Nebo byl tvůj jediný důvod ten, že jsi cirkumfetišista nebo máš cirkumfetišistickou propagandou vymytý mozek. Ale co je mi do toho. Ať si s ním dospělý dělá co chce ale nechat to násilně udělat dítěti je krajně neetické.
Antonín Vlas 26. 7. 2016 00:31
Ten článek je čtyři roky starý a vůbec nezolhledňuje nejnovější výzkumy o funkci předkožky a jak může její nesmyslná amputace poškodit sexualitu muže. To se píše na stránkách www.obriezka.sk není vůbec relevantní, protože se jich zmocnil MUDr. Roman Sokol, neskutečný proobřízkový fanatik, který zcela ignoruje nejnovější vědecké poznatky.
Radomír 1. 7. 2017 23:35
To co publikuje MUDr. Sokol je naprosto lékařsky korektní. Díky němu se sex. život mužů po obřízce stal plnohodnotný. Všem vřele doporučuji jeho služby, neboť on je opravdový specialista a odborník na mezinárodní úrovni. Je to Pan lékař!
Antonín Vlas je paranoidní, nemocný, opuštěný stařec, silně závisející na alkoholu, bere mnoho léků, které u něj pravděpodobně vyvolávají bájnou lhavost a rád se vydává za odborníka. Je BEZ lékařského vzdělání a jakekoliv atestace či znalosti z oblasti medicíny, pomlouvá lékařské kapacity!
Pavel 2. 6. 2018 16:58
Byl jsem na tomto zákroku také, v 47 letech kvůli opakované infekci. Udělali mi tu kompletní a jsem velmi spokojený Dříve pro mě bylo takřka nemožné ovládat příchod ejakulace. To se úžasně zlepšilo. Velkým překvapením také je výrazně pevnější erekce, a to i při ranním probuzení. Na zákroku jsem nebyl u pana Sokola, ale v Uromédě Brno. Jsou tam velmi taktní a milí.
Antonín Vlas 7. 7. 2018 03:17
PRVNÍ roky mohou velmi klamat.
Antonín Vlas 7. 7. 2018 03:15
Našel jsi fórum, kde můžeš psát anonymně pod různými nicky? Je to rok staré. Já si doposavad myslel, že řádíš pouze na šarlatánce.

MUDr Sokol provádí bezpochyby ohavnou medicinu. Ty bys měl argumentovat AD REM a ne lacině napadat mou osobu AD HOMINEM.
Antonin Vlas 24. 10. 2019 14:21
Já se nestavím proti zmrzačující amputaci předkožky, obřízce, jen tak pro srandu králíkům. Za mlada jsem tu obřízku obhajoval jako velmi dobrou věc ale narazil jsem na případy mužů, kterým to zničilo sexuální život. Proč asi v USA a na západ od našich hranic, kde je ta obřízka pod vlivem amerického kulturního imperialismu častější, hodně frčí nechirurgická obnova předkožky, což je zdlouhavý proces trvající i několik let?

Mimoto, vešlo i ve známost, že mnohé ženy trpí s obřezanými muži bolestmi při pohlavním styku, což je mnohdy příčinou rozvodu. Ivana a hlavě Eva jsou jasnými obětmi stupidní cirkumferišistické propagandy. To chápu, já byl tou obětí dříve také.
21