Maminka.czKrása a styl

Ochutnejte, jak voní letošní jaro

Jana Knaislová 2.  4.  2015
Konečně nastal čas odhodit zimní kabáty, šály a také těžké zimní vůně. Tak, jako se příroda raduje z prvních jarních paprsků, máte i vy možnost poznat, jak krásně voňavé letošní jaro je. Nové vůně totiž přímo vybízejí k detailnějšímu poznání.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Vůně pro jarní období jsou všeobecně mnohem lehčí než ty určené na zimu, dýchají na vás svěžími a šťavnatými tóny a řada z nich jsou až návykové. Oblíbené jsou hlavně květinové a ovocně-květinové. Letos mezi ingrediencemi nejvíce dominuje kromě tradičních citrusů zejména exotické ovoce liči, atraktivní jasmín, pronikavá konvalinka a opojná frézie.

Typickou květinovou skupinu reprezentuje optimistická vůně Happy in Bloom od Clinique. Ucítíte v ní směs zmrazeného ovoce, konvalinky, bílé frézie a bílé dřevo, a tak vám bude po celý den připomínat mrazivé jarní ráno.

Mix citrusů, bazalkového sorbetu, zlaté orchideje, jasmínu a hřejivých světlých dřev je zastoupený v jarní odlehčené limitované edici Rise Sheer od Beyoncé. Mezi květinové vůně se hodí také novinka Tous Floral Touch. Zlatě zdobený flakonek v sobě ukrývá koktejl citrusových tónů doplněných sladkým aroma gardénie, tuberózou, jasmínem a santalovým dřevem.

Pokud máte naopak raději ovocně-květinové vůně, světoví parfumáři pro vás připravili spoustu novinek. Jarní dny vám může zpříjemnit třeba vůně Dare Limited Edition od Guess. Ucítíte z ní grapefruit, jablko Lady Apple, liči, konvalinku, růžový jasmín, bílé pižmo a vanilku. Směs hrušky, mučenky, jasmínu, konvalinky a dřevitých tónů ocení milovnice lehkých svěžích vůní. Taková je právě nová Daisy Marc Jasobs Sorbet Edition. 

Můžete vonět po pralinkách

Vyhledáváte raději parfémy s méně obvyklými ingrediencemi, které často mají své osobité kouzlo? Také nyní budete mít z čeho vybírat. Nepůjde ovšem o klasické svěží kompozice, ale spíše o elegantní jedinečné vůně, které vás vlastně mohou provázet po celý rok.

Mezi ingrediencemi se vysoko na žebříčku oblíbenosti stále drží vanilka, která při spojení s černým pepřem, ostružinou a růžovým mlékem dokáže vykouzlit neodolatelný orientální mix v podobě novinky 007 for Women. Za vůni s erotickým nádechem je považována parfemovaná voda Nina Ricci L´Extase. Smyslně návyková vůně vznikla spojením dvou dominantních akordů – růže a pižma.

Tóny kůže nappa doprovázející citrusy, růžový olej a sladké maliny dodávají toaletní vodě Aura Loewe na nevšední eleganci. Pokud hodně ujíždíte na sladkém, můžete si ho vychutnat v toaletní vodě Playboy Play It Sexy Pin Up. Elixír grapefruitu, pivoňky a broskve doplněný o sladké pralinky a hřejivou vanilku ladí vůni orientálním směrem.

 

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
 
Témata: JAR, léto, Krása a styl, Katy Perry, Daisy, jaro, Guerlain, Jak, Katy, Vanilka, Pistácie, Let, Apple, Jacob, Queen, Černý pepř, Reign, Playboy, Zmražené ovoce, Jasmine, Marc Jacobs, Limitovaná edice, Jarní období, Flora, Letošní jaro