Odložte ho, dokud je čas! Terapeut vysvětluje, jak mobily ničí vztahy

Simona Procházková 8.  3.  2021
Neustále zírá do telefonu, a nejenže si s vámi nepovídá, on se na vás už ani nepodívá. Scrolluje, usmívá se u toho, neposlouchá, co říkáte... Znáte to? Terapeut Honza Vojtko má v problematice závislosti na telefonu jasno.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Sledujte seriál Máme problém na Mall.tv, ve kterém párový terapeut a kouč Honza Vojtko řeší nejrůznější vztahová témata, která mohou trápit každého z nás. V každém dílu dostává jednu konkrétní otázku.

Kdy už civění do telefonu ničí vztah? „Odpověď je poměrně jednoduchá. Jakmile do něj koukáte pořád a překračujete nějaké hranice, ve smyslu, že do mobilu zíráte na úkor času, který byste měli trávit s partnerem. To je vždycky špatně, tímto způsobem intimní vztah nevytváříte, s blízkým člověkem potřebujete mít fyzický kontakt,“ říká Honza Vojtko.

Jak si ve vztahu nastavit hranice? Proč jsou důležité, prozradí párový terapeut!

„Když už takzvaně „nic nemusíte“, jste mimo práci a jiné povinnosti, tak byste telefon opravdu měli odložit, protože když to nedokážete, ukazuje to na pravděpodobné vytváření závislosti. A jakákoli závislost je nemoc a měla by se řešit. Tudíž, když jsem neustále na telefonu a nejsem schopný nebo schopná ho pustit z ruky, jde o varovné znamení, že je potřeba s tím něco dělat. Může se totiž stát, že až jednou zvednete hlavu, partner či partnerka tam už nebudou,“ varuje Honza Vojtko.

Pořad Máme problém uvádí internetová televize Mall.tv.

Jste spolu šťastní? Tři klíčové zásady zdravého partnerského vztahu!
Hrozí vám nevěra? Odpovězte si pravdivě na tyto otázky
Pomýšlíte na rozvod? 5 věcí, které pomohou zachránit vztah, když máte krizi!
Témata: Video, Láska a vztahy, Chování a vztahy, Nemoc, Mall.tv, Honza Vojtko, NIC, Mobil, Terapeut, Problematika, Vztah, Závislost, Tera, Vytváření, Téra, Telefon