Maminka.czVideo

Osmiletá Lily touží být chlapcem. Jak se žije s dítětem, které chce jiné tělo?

Gabriela Kolinová 12.  6.  2018
Je jí osm. A na rozdíl od ostatních holčiček nenosí šatičky, čelenky a culíky ani ji nezajímají poníci a jiné holčičí hračky. Má jediné přání: Až vyroste, chce být kluk.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Rodiče osmileté Lily Nicholsové z Venice na Floridě už od jejích dvou let vědí, že jejich dcera se od ostatních dívek trochu liší. "Na Velikonoce, když jí byly dva roky, jsem ji oblékla do zelenobílých šatů a do vlasů jsem jí dala růžovou ozdobu, okamžitě si ji vyndala a pořád opakovala, ať jí to sundám," vypráví její matka Vanessa.

Tenkrát si myslela, že je to normální, že některé dívky prostě nechtějí nosit šaty. Jenže pak si všimla, že její dcerku zajímají více chlapecké věci a hračky. V obchodě si například všímala aut a náklaďáků. "Nezajímaly ji panenky ani žádné růžové hračky," vzpomíná maminka osmileté Lily. V obchodě s oblečením zase vždy zamířila do chlapeckého oddělení. 

Lily alias Jack

"Koupili jsme jí panenku, a nikdy se jí nedotkla. Když jí byly tři roky, dostala od známého barbie auto. Otevřela krabici a s díky ho vrátila zpátky do obalu," vypráví Vanessa. Lily tyhle věci nikdy nezajímaly. 

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Na otázku, čím bude, až bude veliká, dnes už osmiletá Lily odpovídá: "Myslím, že se obrátím na lékaře, aby mi prostřednictvím léků a operace pomohli ke změně pohlaví." Chtěla by si nechat změnit jméno na Jack nebo Jackson. 

Její maminka ji ale rozhodně do ničeho nenutí. Svou dceru dokonce ani nechce označovat jako "transgender" dítě, podle ní má tento pojem negativní konotace. "To slovo nepoužívám záměrně, nemyslím si, že je to v jejím věku nutné. Lily si uvědomuje, že je tu nějaká možnost změny pohlaví, o tom se bavíme, ale rozhodnutí bude čistě na ní, až bude dospělá," vysvětluje Lilyina matka , která to nemá s výchovou své dcery nijak jednoduché. 

Nepochopení okolí

Od pěti let nosí Lily chlapecké oblečení a okolí si ji s chlapcem také často plete. Zpočátku je Vanessa opravovala, ale když viděla, že se to její dceři líbí, přestala to dělat: "Lily má delší rezavé kudrnaté vlasy a stejně si všichni myslí, že je to kluk." 

I když vypadá Vanessa vyrovnaně, přiznává, že trochu ji to přece jen mrzí. "Je tu malá část mě, která by si přála mít zase tu krásnou a něžnou holčičku," přiznává. A říká, že kvůli odlišnosti své dcery přišla i o některé přátele. "Můj dobrý přítel mě obvinil, že se pokouším Lily přesvědčit, že je transgender. Jako by to byla moje chyba," svěřuje se. 

I když sama Lily chce být Jackem nebo Jacksonem, její maminka ji tak zatím neoslovuje. "Prostě mluvím o mé malé holčičce, která chce být malým chlapcem," říká. "Prozatím je to Lily. Uvidíme, jak to bude dál." 

Šokující experiment: muž unesl tři děti. Nalákal je na štěňata
Maminky, víte, jak se cítí vaše dítě, když je s vámi? Tohle video vás dojme!
Dvojčátka s rozdílnou barvou pleti – nikdo nevěří, že jsou sestry
Témata: Děti, Video, Předškolák, Rodina a vztahy, Chování a vztahy, Tělo, transgender, štěnata, Lily, Chlap, Obyčejný den, Ostatní holčička, Barbie, Odlišnost, Florida, Pojem, Dobrý přítel, Vanessa, Chlapec, Jediné přání, Jackson, Dcera, Alia, Byt, Malá část