Maminka.czPříběhy

Osmiletý hrdina provedl bratra upoutaného na invalidní vozík celým triatlonem. Příběh odhodlaného chlapce dojímá svět

Simona Formánková 2.  11.  2022
Když si představíte osmiletého kluka, s největší pravděpodobností se vám vybaví ztřeštěný, ukřičený a tak trochu uličník. Noah Aldrich z amerického státu Idaho je však navzdory svému věku jednoznačný hrdina. Pro svého postiženého bratra zařídil totiž jedinečný zážitek, kterým dojal všechny přítomné.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Když se Noah Aldrich dozvěděl o pořádání mládežnického triatlonu v jejich městě, nadchl se nejen pro svou účast. Napadlo ho, že by adrenalinový zážitek a skvělý pocit v podobě vyplavených endorfinů mohl dopřát i svému bratrovi Lucasovi. Ten se bohužel narodil s lisencefalií – vážnou vývojovou poruchou mozku. Chlapec tak není schopen sám chodit, mluvit nebo se najíst. Noaha proto napadlo, že by závod absolvoval s ním.

Klepněte pro větší obrázek

12. července 2014 odstartovali oba bratři dvěma sty metry plavání, poté následovala téměř pětikilometrová jízda na kole a jedenapůlkilometrový běh. Přičemž osmiletý Noah měl svého o dva roky mladšího bratra stále u sebe. Plaveckou část absolvoval v nafukovacím člunu a běžeckou v kočárku. Ačkoli by se mohlo zdát, že šestiletý Lucas si závod takto úplně neužije, opak je pravdou. Po celou dobu se tvářil spokojeně a rozdával úsměvy na všechny strany. 

Klepněte pro větší obrázek

Návštěvníci sportovní akce byly z Noahovy odvahy naprosto unešení. Ačkoli se chlapci neumístili na stupních vítězů, svým výkonem si získali srdce a pozornost všech zúčastněných i přihlížejících. Jsou krásným a dojemným důkazem, že s trochou snahy a odhodlanosti jdou dělat velké věci. Pro Lucase šlo totiž o celoživotní zážitek, který mu vlil energii do žil.

Klepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázek
Témata: Příběhy, Postižení, Odvaha, Chlapec, bratr, Idaho, Noah, Zážitek, Hrdina, Celý, Triatlon, Člun, Plavec, Lúca, Invalidní vozík